Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De câte salarii medii pe economie ai nevoie pentru a putea cumpăra o locuință în România, fără credit

Publicat

Un studiu realizat recent de jurnaliștii de la Digi24 arată că este o misiune imposibilă să ai o casă a ta, dacă nu vrei să te înhami la un credit bancar. Trebuie să pui deoparte salariul pe câţiva ani înainte de a te gândi măcar să încerci să cumperi!

Cine plănuieşte să cumpere o locuinţă cu 2 camere trebuie să economisească aproximativ 117 salarii medii pe economie, adică venitul pe aproape 10 ani de muncă. Asta în condițiile în care nu ar cheltui nimic: nu ar mânca, nu și-ar cumpăra haine, nu ar merge în concediu, nu și-ar trimite copiii la meditații… pe scurt, nu ar avea nici o cheltuială. Spre comparaţie, anul trecut, era nevoie de 114 salarii medii.

Specialiștii în piața imobiliară spun că am putea învăţa din experienţa altor europeni, adică să nu ne repezim să fim proprietari, ci să ne obişnuim să economisim înainte.

Totuşi e mai bine decât în perioada de vârf a pieţei imobiliare, când era nevoie de o perioadă de trei ori mai mare. Un cumpărător trebuia să strângă atunci 395 de salarii medii, venitul pe 33 de ani de muncă. În plus, clienţii nu mai cumpără apartamente cu suprafeţe mari, ci pun preţ mai degrabă pe zonă şi finisaje. Preţurile au crescut cu aproape 10 procente în ultimul an.

Sursă: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate