Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

De ce a pierdut Salprest dreptul de a ridica deșeurile și de a administra groapa de gunoi din Alba Iulia. Vezi precizările Primăriei și ANRSC

Publicat

Firma care s-a ocupat de gestionarea deșeurilor și a gropii de gunoi din Alba Iulia în ultimii 10 ani, Salprest, și-a pierdut licența pentru serviciul public de salubrizare în urmă cu un an, iar din cauză că nu a avut și nu a solicitat o licență prin care să i se permită depozitarea gunoaielor în condiții legale, societatea și-a pierdut și dreptul de a administra rampa de la Pârâul Iovului. Acestea sunt precizările făcute de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, într-o adresă transmisă Primăriei în urmă cu aproximativ două săptămâni.

În ultima ședință, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind Încetarea Contractului de concesiune nr. 13053/2001 încheiat între Consiliul local al municipiului Alba Iulia şi SC Salprest SRL. Atunci, firma a trimis un punct de vedere la Primărie, prin care susținea că nu este întemeiată decizia de încetare a contractului, că groapa de gunoi nu putea primi licență fiind neconformă și că are autorizație de mediu valabilă până în 2015.

Primăria a făcut precizări despre temeiul deciziei de sistare a contractului de concesiune a rampei de gunoi, încheiat cu Salprest. „Firmei i-a fost retrasă licența anul trecut. Avea la dispoziție un an să intre în legalitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coșer.

În 23 octombrie 2013, Primăria solicita printr-o adresă la ANRSC informații referitoare la situația firmei Salprest, dacă mai deține licență pentru activitatea de depozitare controlată a deșeurilor municipale.

În 13 noiembrie 2013 ANRSC transmitea următoarele precizări:

„Societatea comercială Salprest SRL […] nu a solicitat și nu a deținut niciodată o licență prin care să se acorde permisiunea de a presta activitatea de depozitare controlată a deșeurilor în Alba Iulia, iar prin ordinul președintelui ANRSC din 1.11.2012, acestei societăți i s-a retras licența, clasa 2 pentru serviciul public de salubrizare a localităților pe care o deținea.

Prin urmare, această societate nu mai are dreptul de a participa la nicio procedură de atribuire a unui contract de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a localităților sau activităților specifice acestuia, iar timp de doi ani de la data retragerii licenței nu mai are dreptul de a solicita o nouă licență.

Mai mult, societatea trebuia să înceteze, în urma aplicării acestei sancțiuni prestarea oricărei activități specifice serviciului inclusiv administrarea depozitului de deșeuri din municipiul Alba Iulia, activitate care este supusă aceluiași regim de licențiere ca și celelalte opt activități specifice serviciului, pentru care ANRSC este abilitată să elibereze licențe.

În consecință, autoritatea administrației publice locale, respectiv Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, au obligația fiecare potrivit competențelor sale de a proceda de urgență la revocarea hotărârii de atribuire a contractului de concesiune încheiat cu SC Salprest SRL și de a organiza o nouă procedură de selectare a unui operator”.

Licitație pentru administrarea gropii de gunoi de la Pârâul Iovului

După încetarea contractului de administrare a gropii de gunoi, Salprest mai poate presta serviciul timp de 90 de zile, până când se organizează procedurile de selectare a unui nou operator. Cel mai probabil, acesta va fi desemnat prin licitație publică, potrivit reprezentanților Primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax