Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De ce a scăzut salariul mediu din Sănătate, în februarie. Explicaţii de la Ministerul Muncii

Publicat

bani

Ministerul Muncii și Justiției Sociale face precizări referitoare la scăderea salariilor din Sănătate, în februarie. Potrivit sursei citate, atunci au fost mai puţine zile lucrătoare.

„Câştigul salarial mediu net a scăzut în sănătate şi asistenţă socială, cu -2,1%, comparativ cu luna precedentă”, după cum a constatat Institutul Naţional de Statistică. Ministerul Muncii consideră că aceasta se explică prin faptul că, în luna februarie, numărul zilelor nelucrătoare (opt) a fost mai mic decât în luna ianuarie (11).

“În sănătate și asistență socială, zilele nelucrătoare, care se acoperă prin gărzi și asigurarea continuității se plătesc cu un spor de până la 100% din salariul de bază. Astfel, în luna ianuarie au fost libere prin lege zilele de 1,2 și 24 ianuarie, cărora li se adaugă opt zile de week-end, față de februarie, când au fost libere doar cele opt zile de week-end.

Mai mult, în luna ianuarie în sănătate s-au angajat 4.000 de cadre sanitare, iar pentru februarie se estimează o angajare de acelaşi nivel. Aceasta înseamnă o creştere lunară de circa 1% a personalului, în special cu salarii de debutant, adică mai mici. Precizăm că și în anii anteriori, 2016, respectiv 2017, s-a înregistrat o fluctuație similară între lunile ianuarie și februarie, în ceea ce privește salarizarea, din aceleași motive precum cele enunțate anterior”, se arată în comunicatul de presă emis marţi de minister.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax