Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De ce este Alba pe primul loc din țară la incidența cazurilor noi de COVID. Explicațiile șefului DSP

Publicat

Județul Alba este primul în România la incidența cazurilor noi de Covid, calculată pentru ultimele 2 săptămâni. Autoritățile motivează acest lucru prin numărul de teste ridicat pe care continuă să le facă. 

Județul Alba a anunța marți o incidență de 0,53 la mia de locuitori, în condițiile în care media națională este de 0,30 la mie. 

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a explicat pentru Alba24 că în județ numărul de teste este ridicat, acesta fiind și motivul pentru care sunt descoperite noi cazuri.

”Nu am oprit testarea, avem încă o medie de 5-600 de teste pe zi și testăm toți pacienții care intră în spitale. Acesta este un lucru foarte important, nu ne permitem să apară noi focare. De asemenea, avem și multe teste la cerere” a spus Sinea.

Acesta a adăugat că incidența raportată este, potrivit metodologiei, cea de acum trei zile. În condițiile în care numărul de cazuri a scăzut foarte mult în ultimele zile (câte 5 infectări noi luni și marți), este de așteptat ca incidența cazurilor noi să scadă la raportările următoare.

În județ mai sunt în prezent 96 de persoane infectate cu Sars-Cov-2 (cazuri active).

Județe cu teste puține, dar cu mortalitate mare

Există însă multe județe care nu mai testează aproape de loc.

Spre exemplu, județe precum Tulcea, Giurgiu realizează sub 50 de teste pe zi și au raportat marți zero cazuri.

La Maramureș, din 33 de teste realizate a fost descoperit un singur caz nou. Județul a înregistrat însă de la începutul pandemiei 932 de decese (față de 686 la Alba).

La nivelul municipiului Alba Iulia s-a vaccinat aproximativ 60% din populație. Zona Munților Apuseni stă însă mult mai prost la acest capitol.

Potrivit șefului DSP Alba, în ceea ce privește vaccinarea în râdnul angajaților companiilor private, județul este pe locul al doilea la nivel național (ca procent), după Brașov.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax