Connect with us
Publicitate

CUGIR

De ce fabricile românești nu produc muniție NATO: Ministrul Economiei: Întâi să ne dea Armata specificațiile

Publicat

De ce fabricile românești nu produc muniție NATO: Ministrul Economiei, Radu Oprea, spune că, pentru a produce proiectile de calibru NATO de 155 de mm, industria de apărare de stat așteaptă ca, mai întâi, Armata să-i spună cum trebuie să fie acest tip de muniție. 

După ce șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a cerut industriei de Apărare să livreze urgent Armatei, muniție și echipamente la standardele NATO, ministrul Economiei, Radu Oprea, dă replica.

Radu Oprea, în subordinea căruia se află cele 16 filiale Romarm, inclusiv fabricile de armament și muniție de la Cugir, spune la Europa Liberă, în acest moment, instituția lucrează la o lege nouă care să scurteze perioada de avizare a investițiilor militare.

Radu Oprea susține că investitori mari din domeniul apărării, precum Rheinmetall, s-au asociat deja cu statul român.

Citește și: Noi investiții la Uzina Mecanică Cugir: Utilaj pentru detectarea defectelor pe linia de fabricare a cartușelor. Licitație, în SEAP

Compania germană vrea să construiască o fabrică de pulberi, iar o firmă americană ar vrea să fabrice muniție în România.

Ministrul Economiei nu poate spune însă când vor fi capabile fabricile românești de stat să producă proiectilele de calibru 155 mm, cerute insistent de Armată.

Radu Oprea susține că, mai întâi, Armata trebuie să cumpere obuzierele care vor folosi proiectilele cu calibrul de 155 de milimetri.

Ministrul susține că în funcție de producător – european, american sau sud-coreean – obuzierele au nevoie de proiectile care au caracteristici diferite, chiar dacă au același calibru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax