Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De ce nu-și asigură românii locuințele. Unii spun că nu au încredere în sistem

Publicat

blocuri apartamente 2

Românii nu încheie polițe de asigurare a locuințelor deoarece nu au bani și nici încredere în sistem, este concluzia unui studiu realizat în octombrie.

La sondajul realizat de Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor au participat 3.231 de persoane.

Întrebaţi care este motivul pentru care au încheiat doar o poliţă obligatorie de locuinţă, nu şi o poliţă facultativă, numeroși români (49%) au declarat că nu au un buget suficient.

Pe de altă parte, în ceea ce îi priveşte pe respondenţii care nu au încheiat deloc o asigurare de locuinţă, majoritatea (67%) declară același lucru, că nu sunt bani.

Mai mult, 8% dintre respondenţii care nu au încheiat deloc o asigurare de locuinţă menţionează ca motiv o lipsă de încredere în sistem, iar 3% nu consideră că o poliţă de asigurare de locuinţă le este utilă.

64% dintre participanții la sondaj declară că analizează cu atenţie poliţa de asigurare a locuinţei pentru a vedea ce riscuri sunt acoperite și ce riscuri sunt excluse. Restul nu fac acest lucru fie pentru că nu pot schimba nimic (27%), fie pentru că nu îi interesează acest aspect (9%).

Potrivit specialiștilor, preţul unei asigurări obligatorii pentru locuință este de cel mult 8,33 lei pe lună.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Prostia

    miercuri, 10.11.2021 at 17:38

    Exista vreunasigurator care dupa ce a facut burta mare pe banii prostilor sa nu fi dat faliment ?

  2. Maria

    miercuri, 10.11.2021 at 21:25

    Eu am asigurare facultativă de vreo 11 ani, din care 8 ani ambele și cea obligatorie (bineînțeles din obligație)nu că eram bănoși! Pe mine ce mă nemulțumește că le plătești pe amândouă și dacă ți se întâmplă ceva se ia în considerare cea obligatorie, care acoperă ce acoperă!
    Mai mult în țările vestice se ține cont și de anii care ești asigurat! Cu regret aici la noi toată lumea care se crede puțin mai sus se îmbogățește pe spinarea altora!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax