Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De ce nu trebuie să faci duș, să speli vase sau să vorbești la telefon când este furtună. Ce sfaturi dau meteorologii

Publicat

fulger trasnet

Furtunile se țin lanț, multe dintre ele destul de violente cu fulgere și trăsnete. Potrivit lui John Jensenius, un specialist în fulgere, de la serviciul meteo american, pentru a fi în siguranță în propria ta casă atunci când este furtună, trebuie să stai departe de orice conduce electricitatea, ceea ce include firele și țevile.

„Dușurile pot fi periculoase, ar putea fi periculos să speli vasele sau să te speli pe mâini. Doar evitați să faceți asta când auziți că tună”, a explicat Jensenius. Cum impuritățile din apa de la robinet pot de asemenea conduce electricitate, nici țevile de plastic nu te vor proteja de aceste pericole. „Și apa poate conduce electricitatea. Vedem că afară sunt fulgere și dacă există o baltă în jur, o persoană poate fi electrocutată cu ușurință dacă se află în apropierea acelei bălți”, a mai spus John Jensenius.

Apa este un foarte bun conductor și electricitatea din trăsnet poate ajunge la dumneavostră cât ați clipi. Aveți grijă să nu stați în apă sau să nu aveți apă care să ajungă la dumneavoastră.

Nu e nevoie să vă lovească trăsnetul direct ca să simțiți electricitatea. Tot în acest scop, se recomdă să aveți încălțăminte de cauciuc care poate fi salvatoare întrucât cauciucul e un foarte prost conductor de curent.

Dacă sunteți în casă sau afară, evitați să folosiți telefonul fix și chiar pe cel mobil (valabil și dacă sunteți în câmp). Evitați contactul cu piese metalice (cum ar fi robinete) și aparate, deconectați antena la televizor, deconectați computerele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax