Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: De ce riscă un turist dosar penal după o vizită la Cetatea Sarmizegetusa. Ce a făcut, ”din plictiseală”

Publicat

Un bărbat din Pitești riscă dosar penal după ce și-a scris numele pe un monument istoric la Cetatea Sarmizegetusa. Acesta le-ar fi spus jandarmilor că a făcut acest gest din plictiseală.

Jandarmii hunedoreni au fost sesizați prin Serviciul de urgență 112 că un bărbat și-a scris numele pe unul dintre blocurile de piatră aparținând zidului vechi al Cetății Sarmizegetusa. Patrula de jandarmi s-a deplasat la fața locului, iar, împreună cu arheologul prezent la cetate, au sesizat că pe o piatră din zidul acesteia erau scrijelite mai multe nume, transmite Jandarmeria Hunedoara.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost întrebat cu privire la motivul pentru care a distrus monumentul istoric. Le-a spus jandarmilor că nu există un motiv anume, ci că a făcut-o din plictiseală.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, care au fost predate polițiștilor pentru a se continua cercetările.

Sarmizegetusa Regia este monument UNESCO și este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. Vechea capitală a Daciei pre-romane a fost înfiinţată în urmă cu peste două milenii. Se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu (1.656 metri), considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“.

UPDATE: Poliția a deschis dosar penal pentru distrugere

Potrivit IPJ Hunedoara, la ora 16.30, Secția nr. 6 Poliție Rurală Orăștie a fost sesizată direct de către Postul de Jandarmi Montani Orăștioara de Sus – Blidaru, despre faptul că o persoană de sex masculin a scrijelit un bloc de piatră aflat la intrarea principală în situl arheologic al cetății Sarmizegetusa Regia.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului, în urma cercetărilor efectuate au stabilit că un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, în timp ce vizita cetatea Sarmizegetusa Regia, în calitate de turist, a scrijelit, prin frecare cu un obiect dur-ascuțit, diferite înscrisuri pe două blocuri de piatră care fac parte din monumentul istoric.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Cercetările sunt coordonate sub directa supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Meghi

    miercuri, 10.08.2022 at 20:35

    Fu…-ți-l pe melteanca de să-i sara fulgii…asa din plictiseala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax