Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De ce se tem liderii de partide din Alba la alegerile locale?

Publicat

Într-o lună şi jumătate, începe campania electorală. Se apropie vertiginos vremea în care se va da frâu liber la propagandă politică şi când oraşul se va umple de chipuri „prezentabile” şi „demne”, de melodii ţipătoare şi vesele, de mesaje motivante, de baloane şi steguleţe dătătoare de speranţe. Este momentul în care ne separăm în candidaţi şi alegători, fiecare cu emoţiile şi gândurile lui. Dacă noi, cei care votăm, ştim de ce să ne temem în relaţia cu ei, că vom pune ştampila pe omul greşit sau de ce se va alege de toate promisiunile, am încercat să aflăm ce temeri au oamenii politici, candidaţi la diverse funcţii, în campania electorală şi la alegeri.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, se teme de fraudă şi de cumpărare de voturi: „Aceasta este temerea mea cea mai mare. Nu se poate aprecia cât se fraudează, cât se cumpără, pentru că banii sunt toţi la ei. Frauda este o problemă de care ne-am mai lovit în judeţul Alba şi în 2008 şi altădată, nu vorbim poveşti. Dar facem demersuri pentru blocarea furtului voturilor şi ne bazăm pe instituţiile statului, că îşi vor face datoria şi vor veghea la desfăşurarea alegerilor în mod legal. Dacă totul e corect, nu avem nicio emoţie!”

Preşedintele Consiliului Judeţean şi prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel nu se teme de nimic: „Nu m-am temut niciodată de nimic şi nu văd de ce m-aş teme în campania electorală. Campania electorală este o scurtă perioadă, în care unii politicieni cred că pot ajunge preşedinţi ai Consiliului Judetan Alba fără să fi făcut niciodată nimic pentru oameni, bazându-se doar pe minciuni.  De exemplu, în ultima vreme, mincinosul Teodor Atanasiu de la PSD-PNL răspândeşte vorba că acum şapte ani a avut nişte idei legate de refacerea drumurilor judetene, introducerea alimentărilor cu apă, dezvoltarea unor proiecte culturale în mediul rural şi multe altele, pe care eu între timp <doar> le-am înfăptuit. Asta e toată strategia lui: să spună că realizările mele au fost ideile lui… Cum să îmi fie frică de un mincinos?”.

Cornel Comşa, noul preşedinte PP-DD Alba, se teme că instituţiile statului ar putea favoriza actuala Putere şi că s-ar putea trişa la numărătoarea voturilor: „Singurele lucruri de care sunt îngrijorat sunt folosirea instituţiilor statului pentru sprijinirea reprezentanţilor Puterii în timpul campaniei şi în ziua votului. Noi, fiind un partid neparlamentar, nu avem arme împotriva lor. Dacă oamenii legii închid ochii la acţiunile PDL şi ajută, influenţează oamenii să voteze din partea PDL. Cea de-a doua temere, şi cea mai mare, este cea de furtul la numărătoare în ziua votului. Ne batem, pot să se spună lucruri urâte, asta e campania electorală, dar mă tem că instituţiile statului pun oamenii să lucreze pentru ei şi nu pentru noi”.

Liderul UNPR, Vasile Crişan, crede că o problemă ar putea fi prezenţa la vot: „Singura mea temere este să nu cumva să nu iasă lumea la vot, fiind foarte mulţi care sunt nesatisfăcuţi de prestaţia clasei politice din ’90 încoace. Ca lider politic, îmi doresc să vină lumea la vot, dar pentru UNPR, oricum e bine, şi dacă vine şi dacă nu”.

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, nu se teme de nimic, nici în campania electorală, nici în general: „Nu mi-e frică de nimic decât de Dumnezeu. În general, nu mi-e frică decât de Dumnezeu, nu pentru că e campanie. Pentru mine nu se schimbă nimic în campanie, dimpotrivă, abia aştept!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Dan

    luni, 26.03.2012 at 20:16

    Domnului Dirzu ii e frica de ce ar putea face el in aceste alegeri. Cu siguranta ca in judetul Alba ne-am mai lovit de frauda…de cand la scos masa pe lumea asta ..de-atunci ne tot lovim de frauda. Dirzule…DU-TE LA BRUTARIE!!!

  2. gabi

    marți, 27.03.2012 at 10:18

    Aveti vreun motiv anume pt. care liderii PSD si PNL (USL) sunt prezentati primii si zambesc in poze, iar ceilalti sunt la coada si sunt toti bosumflati in poze?

    • moderatorul de serviciu

      marți, 27.03.2012 at 10:36

      @gabi, primul este PSD, cel de-al doilea PDL si ultimii sunt de la UNPR si PNL. Citeste atent. Cat despre poze. eu zic sa le scrii celor de la Microsoft sa upgradeze programul cu optiuni de cautare pentru poze cu zambet si poze cu bosumflati. Cine crezi tu ca a mai avut timp sa le analizeze fețele?

      • gabi

        marți, 27.03.2012 at 11:28

        Imi cer scuze. Cu toata reclama politica mascata din majoritatea ziarelor, de care m-am saturat pana peste cap, e imposibil sa nu devii si un pic paranoic, si de exemplu sa vezi „PNL” in loc de „PDL”. Dar chiar si sa fi paranoic, nu e prea greu sa le confunzi, zic eu.

        • moderatorul de serviciu

          marți, 27.03.2012 at 15:26

          @gabi, ai dreptate. ni se mai intampla si noua. Din aceeasi cauza :))

  3. geta

    marți, 27.03.2012 at 14:57

    Roman e tot timpul suparat ca ***** pe sat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax