Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„De ce tot insistați cu această campanie de măsurare a vârstei arteriale și pulmonare?” (P)


Publicat

Încă de anul trecut, împreună cu soția și ceilalți membri ai echipei Farmaciei Vichi Farm am „sacrificat” mai multe weekend-uri, prin energie și timp, pentru dedicarea în campaniile de sănătate desfășurate în mai multe locații orașul Alba Iulia, cu cortul, unde ne-ați aflat mulți dintre voi.

Apropiații nu înțelegeau de ce nu îmi fac timp pentru ei și prefer în schimb să-mi dedic timpul unor oameni pe care nu-i cunosc și care poate nici nu apreciază ceea ce facem noi. Dacă vedeam lucrurile la o scară atât de mică, alegeam, cu siguranță, confortul ignoranței. Dar oare ignoranța chiar ne oferă confort sau este o zonă de durere care începe cu un deranj mic, sâcâitor, crește în intensitate treptat, după care ne explodează în față într-o zi și ne relevă cele mai dure realități? Când văd chipuri obosite și triste în jurul meu mă gândesc mereu oare ce boli cresc în noi, toți. Boala se dezvoltă și se hrănește din lucruri duse la extrem, nervi, stres, pe lângă alți factori ereditari și de mediu.

Mă gândesc mult la lumea în care copiii mei vor deveni adulți. Modul în care viitorul va arăta depinde și de mine. O lume diferită nu poate fi crescută de oameni indiferenți, și poate ne este la îndemână să căutăm scuze și motive să nu facem acel mic lucru ce ține de noi, dar nefăcând nimic, vom avea rezultate exprimate în nimic.

Am filozofat puțin asupra subiectului, mânat poate puțin de melancolia toamnei, însă vă spun cu toată sinceritatea că prima acțiune de conștientizare asupra sănătății pe care am desfășurat-o, și am făcut-o din toată inima pentru comunitatea albaiuliană, mi-a adus niște satisfacții spirituale ne mai experimentate până în acel moment. Mi-am spus apoi că trebuie să păstrez acest momentum în mine, transformându-mi viața antreprenorială din domeniul sănătății în apropierea de oameni. Am ales să fiu parte din soluție, și nu parte din probleme. Țara asta colcăie de probleme, dar puțin sunt cei care vin cu soluții la probleme. Un bun prieten îmi spunea că, din păcate, foarte mulți căutăm să problematizăm și soluțiile, și îi dau mare dreptate. O schimbare de atitudine transformă mult lucrurile.

Sănătatea nu este ceva ce merităm, ni se cuvine, vine de la sine și nu pleacă niciodată. Există mulți factori care atentează la integritatea sănătății, iar cel mai periculos factor este mintea noastră. De aceea, dacă ne place să fim sănătoși, trebuie să fim gardienii ei prin acțiune.

Ce înseamnă asta? În primul rând prevenția, care înseamnă investigații medicale. În funcție de rezultate aplicăm, cu sprijinul specialiștilor din medicină, un stil de viață echilibrat pentru a ne menține sănătoși sau pentru a împiedica apariția sau răspândirea unei boli.

Dacă ne doare, e de rău. Durerea este un semnal pe care corpul ni-l dă când ceva nu funcționează cum trebuie. Dacă vă obișnuiți cu durerea, înseamnă că vă obișnuiți cu boala și implicit cu o viață grea.

De ce tot insistați cu această campanie de măsurare a vârstei arteriale și pulmonare?”, mă tot întreabă apropiații. Insistăm pentru că bolile cardio-vasculare și pulmonare sunt cele mai ignorate de către noi, deși sunt cele mai frecvente și cauzează cele mai multe decese în România. Pe lângă faptul că ne omoară de la vârste tot mai tinere, sunt o povară și pentru viață.

Câți dintre voi știți cel puțin cazul unui tânăr care a murit brusc? Și toată lumea spune, păi nu îl știam bolnav… și era și tânăr. Câți dintre voi nu aveți în preajmă oameni dragi care suferă de tensiune, palpitații, amețeli, oboseală, varice, suflu împovărat?

Dacă tot aminteam de soluțiile preventive, continuarea campaniei de măsurare a vârstei arteriale și pulmonare continuă și în această toamnă și iarnă, și a crescut în intensitate. Cu ajutorul partenerului nostru Alphega Farmacie am reușit, până în prezent, să facem măsurători pentru 5.500 de oameni.

Începând cu această toamnă ni se alătură campaniei alte farmacii din județul Alba, sub umbrela partenerului nostru de nădejde Alphega Farmacie. Suntem mai mulți și astfel sperăm că și mai accesibili pentru voi, din punct de vedere al mobilității. Și îmi doresc, dacă citiți aceste rânduri, să vă faceți puțin timp să mergeți la cea mai apropiată farmacie parteneră Alphega Farmacie și să vă faceți testările.

Durata campaniei este 2 octombrie – 2 decembrie 2019.

În plus, acțiunea trece de granițele municipiului Alba Iulia și se desfășoară în farmaciile partenere Alphega din:

  • Alba Iulia – Vichi Farm, Sicofarm și Sic Volo;

  • Teiuș – Sicofarm;

  • Sebeș – Teofarm;

  • Cugir – Farmex și Speranța Farm.

Farmacia Vichi Farm o găsiți în Alba Iulia, pe B-dul Revolutiei 67, Bl. A14. Vă așteptăm și dacă se face vremea prea rece, vă întâmpinăm și cu un ceai cald care să vă dezmorțească.

Radu Stoian, Manager Farmacia Vichi FarmȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: România a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin acelaşi mecanism şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid-19. Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate