Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„De ce tot insistați cu această campanie de măsurare a vârstei arteriale și pulmonare?” (P)

Publicat

Încă de anul trecut, împreună cu soția și ceilalți membri ai echipei Farmaciei Vichi Farm am „sacrificat” mai multe weekend-uri, prin energie și timp, pentru dedicarea în campaniile de sănătate desfășurate în mai multe locații orașul Alba Iulia, cu cortul, unde ne-ați aflat mulți dintre voi.

Apropiații nu înțelegeau de ce nu îmi fac timp pentru ei și prefer în schimb să-mi dedic timpul unor oameni pe care nu-i cunosc și care poate nici nu apreciază ceea ce facem noi. Dacă vedeam lucrurile la o scară atât de mică, alegeam, cu siguranță, confortul ignoranței. Dar oare ignoranța chiar ne oferă confort sau este o zonă de durere care începe cu un deranj mic, sâcâitor, crește în intensitate treptat, după care ne explodează în față într-o zi și ne relevă cele mai dure realități? Când văd chipuri obosite și triste în jurul meu mă gândesc mereu oare ce boli cresc în noi, toți. Boala se dezvoltă și se hrănește din lucruri duse la extrem, nervi, stres, pe lângă alți factori ereditari și de mediu.

Mă gândesc mult la lumea în care copiii mei vor deveni adulți. Modul în care viitorul va arăta depinde și de mine. O lume diferită nu poate fi crescută de oameni indiferenți, și poate ne este la îndemână să căutăm scuze și motive să nu facem acel mic lucru ce ține de noi, dar nefăcând nimic, vom avea rezultate exprimate în nimic.

Am filozofat puțin asupra subiectului, mânat poate puțin de melancolia toamnei, însă vă spun cu toată sinceritatea că prima acțiune de conștientizare asupra sănătății pe care am desfășurat-o, și am făcut-o din toată inima pentru comunitatea albaiuliană, mi-a adus niște satisfacții spirituale ne mai experimentate până în acel moment. Mi-am spus apoi că trebuie să păstrez acest momentum în mine, transformându-mi viața antreprenorială din domeniul sănătății în apropierea de oameni. Am ales să fiu parte din soluție, și nu parte din probleme. Țara asta colcăie de probleme, dar puțin sunt cei care vin cu soluții la probleme. Un bun prieten îmi spunea că, din păcate, foarte mulți căutăm să problematizăm și soluțiile, și îi dau mare dreptate. O schimbare de atitudine transformă mult lucrurile.

Sănătatea nu este ceva ce merităm, ni se cuvine, vine de la sine și nu pleacă niciodată. Există mulți factori care atentează la integritatea sănătății, iar cel mai periculos factor este mintea noastră. De aceea, dacă ne place să fim sănătoși, trebuie să fim gardienii ei prin acțiune.

Ce înseamnă asta? În primul rând prevenția, care înseamnă investigații medicale. În funcție de rezultate aplicăm, cu sprijinul specialiștilor din medicină, un stil de viață echilibrat pentru a ne menține sănătoși sau pentru a împiedica apariția sau răspândirea unei boli.

Dacă ne doare, e de rău. Durerea este un semnal pe care corpul ni-l dă când ceva nu funcționează cum trebuie. Dacă vă obișnuiți cu durerea, înseamnă că vă obișnuiți cu boala și implicit cu o viață grea.

De ce tot insistați cu această campanie de măsurare a vârstei arteriale și pulmonare?”, mă tot întreabă apropiații. Insistăm pentru că bolile cardio-vasculare și pulmonare sunt cele mai ignorate de către noi, deși sunt cele mai frecvente și cauzează cele mai multe decese în România. Pe lângă faptul că ne omoară de la vârste tot mai tinere, sunt o povară și pentru viață.

Câți dintre voi știți cel puțin cazul unui tânăr care a murit brusc? Și toată lumea spune, păi nu îl știam bolnav… și era și tânăr. Câți dintre voi nu aveți în preajmă oameni dragi care suferă de tensiune, palpitații, amețeli, oboseală, varice, suflu împovărat?

Dacă tot aminteam de soluțiile preventive, continuarea campaniei de măsurare a vârstei arteriale și pulmonare continuă și în această toamnă și iarnă, și a crescut în intensitate. Cu ajutorul partenerului nostru Alphega Farmacie am reușit, până în prezent, să facem măsurători pentru 5.500 de oameni.

Începând cu această toamnă ni se alătură campaniei alte farmacii din județul Alba, sub umbrela partenerului nostru de nădejde Alphega Farmacie. Suntem mai mulți și astfel sperăm că și mai accesibili pentru voi, din punct de vedere al mobilității. Și îmi doresc, dacă citiți aceste rânduri, să vă faceți puțin timp să mergeți la cea mai apropiată farmacie parteneră Alphega Farmacie și să vă faceți testările.

Durata campaniei este 2 octombrie – 2 decembrie 2019.

În plus, acțiunea trece de granițele municipiului Alba Iulia și se desfășoară în farmaciile partenere Alphega din:

  • Alba Iulia – Vichi Farm, Sicofarm și Sic Volo;

  • Teiuș – Sicofarm;

  • Sebeș – Teofarm;

  • Cugir – Farmex și Speranța Farm.

Farmacia Vichi Farm o găsiți în Alba Iulia, pe B-dul Revolutiei 67, Bl. A14. Vă așteptăm și dacă se face vremea prea rece, vă întâmpinăm și cu un ceai cald care să vă dezmorțească.

Radu Stoian, Manager Farmacia Vichi Farm

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax