Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De ce urâm ziua de luni. Studiu american despre cum ”intrăm în sclavie” la fiecare început de săptămână

Publicat

Deși nu era nevoie, pentru că ne-am fi putut da și singuri seama, cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago au realizat un studiu în urma căruia au dedus că oamenii urăsc ziua de luni.

Prima zi a săptămânii provoacă stări de oboseală după un weekend odihnitor este una dificilă la locul de muncă, este o concluzie a studiului. Din acest motiv, urâm, se pare, această zi.

O altă concluzie a studiului este că prea mult somn în weekend aduce un început de săptămână dificil, multe persoane fiind obosite până miercuri.

Simptomele stării de lene, care apare deseori luni dimineața după un weekend în care se doarme mai mult decât în timpul săptămânii, constau în memoria slăbită și lipsa reacțiilor.

Persoanelor care au participat la studiu li s-a cerut să apese un buton când pe un ecran apare o țintă. Rezultatele arată că aproape toate persoanele au fost mai încete luni dimineața, decât vineri seara.

Dincolo de studii de acest fel, și antropologii s-au preocupat de ziua de luni.

Aceștia au tras concluzia că este prima zi în care aproape toți oamenii încep să facă ceva ce nu le place, după o perioadă în care au făcut ce le place: birou după piscină, muncă fizică grea după cinema, un șef nesuferit după o carte bună, dar, mai ales, un program fix după libertatea de a-ți organiza singur ziua.

Potrivit unui antropolog american, se pare că în fiecare zi de luni, mintea noastră trăiește, simbolic, un sentiment asemănător cu cel pe care l-am trăi dacă am fi siliți să intrăm în sclavie.

Sursă: Daily mail

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax