Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De ce vor scădea brusc temperaturile în următoarea perioadă. Fenomenul explicat de meteorologi

Publicat

nori furtuna

Temperaturile vor scădea considerabil de marți. Este vorba despre efectul unui front de aer arctic ce se întâlnește cu un curent de aer cald, dinspre Mediterana.

Un val de aer arctic se îndreaptă spre Europa dinspre nordul Oceanului Atlantic și Groenlanda.

Vezi Atenționare COD GALBEN de vânt puternic și instabilitate atmosferică în Alba și alte județe din țară, până MARȚI noaptea

„Intrăm în anotimpul cald, avem un transport de aer arctic, determinat de ce se întâmplă cu curentul jet la altitudini înalte, cu foarte multe ondulații, care permit pe de o parte un transport de aer foarte rece dinspre vestul, nord vestul Europei, spre sud. Încă nu ajunge acolo, dar asta înseamnă și dislocarea aerului mai cald și un transport de aer cald pe partea de sud est, cum avem noi temperaturi mult mai mari decât cele normale.

Pe continent se creează diferență termică foarte mare. Avem vânt foarte puternic și manifestări de instabilitate puternică la contactul între transporturile de aer foarte rece dinspre Arctica și cel cald – umed dinspre Mediterana”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, la Digi24.

Potrivit sursei citate, scăderea temperaturii poate fi foarte drastică, de la o zi sau poate de la 12 ore la alte 12 ore de 12 – 15 grade, în unele regiuni.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax