Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De Crăciun, iarna e ca primăvara. Director ANM: Vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius. Prognoza meteo de Sărbători

Publicat

De Crăciun vor fi temperaturi ridicate ca de primăvară, iar zăpadă nu va fi decât la munte. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat cum va fi vremea în perioada următoare, dar şi de Sărbători.

Directorul Administraţiai Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat, la Antena 3, cum va fi vremea în următoarea perioadă.

De Crăciun vremea va fi mai caldă decât de obicei. Zăpadă doar la munte.

„După două-trei zile cu ger, vreme chiar geroasă noaptea şi dimineaţa, în ajunul Crăciunului şi chiar în ziua de Crăciun şi după, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

Vezi și VREMEA în Alba în săptămâna 20-26 decembrie. Nopți geroase, câteva ploi sau ninsori. Condiții meteo de Crăciun

Dacă mâine dimineaţă vom conta pe temperaturi minime între -14 până la -4 grade Celsius, posibil în Capitală, chiar spre -8 grade Celsius, următoarele dimineţi, joi şi vineri, valorile vor fi mai coborâte.

Elena Mateescu: „Vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius”

Contăm joi dimineaţă până la valori, în estul Transilvaniei, de -17, -18 grade Celsius, în Capitală, sub -10 grade Celsius, după care, începând de joi, vineri şi chiar ziua Crăciunului, sâmbătă, să vorbim de temperaturi în creştere, vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius, în special în partea de vest, sud-vest a ţării, inclusiv în Capitală, 11-12 grade Celsius.

Va ninge în continuare în zona montană înaltă. Vorbim şi de intensificări ale vântului, cu reprize la rafală de 70, posibil peste 80 km/h viscolind ninsoarea. Nu în ultimul rând vorbim și de posibilitatea ca în zonele mai joase de relief, mai ales la altitudini sub 1.500 de metri, precipitații să fie predominant sub formă de ploaie și lapoviță, care să favorizeze formarea poleiului.

Așadar, atenție pentru cei care se vor afla și în trafic și să vedem după Crăciun ce ne așteaptă la trecerea dintre ani”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM la Antena3.

METEO Săptămâna 6 – 13 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

METEO Săptămâna 13 – 20 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregi ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi la munte.

METEO Săptămâna 20 – 27 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval.Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

METEO Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax