Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

DSV Alba urmăreşte vânzările de porci pe internet

Publicat

porci

Vânzările online  sunt din ce în ce mai căutate de cumpărători, aşa că micii comercianţi încearcă să îşi diversifice marfa cum pot mai bine. Apropierea Sărbătorilor de iarnă i-a încurajat pe crescătorii de animale să ofere la vânzare porcii din ogradă, pe internet. Mai comod şi mai eficient decât deplasarea la târg, comercializarea animalelor cu ajutorul site-urilor de mică publicitate prinde amploare şi pe piaţa albaiuliană.

Cei care doresc să achiziţioneze din timp porcul pentru Crăciun pot să o facă acum din faţa calculatoarelor, la preţuri cuprinse între 8 lei şi 9 lei kilogramul. Anunţurile publicitare oferă clienţilor posibilitatea de a vedea marfa, în imaginile ataşate acestora şi chiar să arunce o privire în ograda fermierului, fără a fi nevoit să se deplaseze: „Vând porci crescuţi în casă, hrăniţi cu mâncare ecologică, la preţuri negociabile”, aşa sună anunţul unui crescător din Ighiel, postat recent pe internet.

În prezent, vânzarea animalelor în afara localităţii este interzisă de legislaţia europeană în vigoare, apărută în urma pestei porcine din ţara noastră. Chiar şi aşa, reprezentanţii Direcţiilor Sanitar-Veterninare nu reuşesc să controleze acest fenomen: „Vânzătorii de animale pot fi sancţionaţi doar dacă sunt prinşi, iar acest lucru este destul de greu de efectuat, dacă vânzarea are loc pe internet. Chiar astăzi, reprezentanţi ai DSV vor participa la o şedinţă cu organele de Poliţie pentru demararea unor controale în trafic, în special pentru comercianţii de porci. Dar, în ceea ce priveşte internetul, oamenii pot fi prinşi doar dacă sunt contactaţi telefonic şi nici aşa nu putem da de toţi”, a spus purtătorul de cuvânt al DSV Alba, Ioan Tătucu.

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare reaminteşte comercianţilor că animalele pe care aceştia le cresc în curte pot fi folosite doar pentru consum propriu. În cazul în care sunt prinşi, vânzătorii de porci pe internet riscă amenzi între 1.000 de lei şi câteva sute de milioane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax