Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De de 1 august vor crește salariile demnitarilor. Guvernul a alocat banii prin rectificare bugetară

Publicat

bani Începând cu data de 1 august demnitarii vor primi salariile majorate. Circa 600.000 de lei au fost alocați, marți, de Guvern prin rectificare bugetară, pentru creşterea indemnizaţiilor demnitarilor.

Demnitarii vor primi de la 1 august 2015 salarii majorate, aşa cum a decis Guvernul la data de 8 iulie. Rectificarea de buget aprobată, marţi, de Guvern. Aceasta include bugetarea ordonanței care prevede creșterea indemnizațiilor demnitarilor.

Măsura vizează 48 de funcţii: preşedintele României, premierul, miniştrii, preşedintii celor două Camere ale Parlamentului şi directorii SIE, SPP, STS.

Decizia a fost luată chiar dacă premierul Victor Ponta anunţa, la întoarcerea din Turcia, ca va amâna aplicarea ordonanţei.

Săptămâna trecută, Ponta spunea însă, ca odata cu rectificarea bugetara, va fi luata o decizie politica si in privinta acestor salarii.

De asemenea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara că Ordonanţa privind creşterea indemnizaţiilor demnitarilor va fi aplicată, cel mai probabil, de la 1 august, având în vedere că impactul bugetar este sub 600.000 lei.

„Ordonanţa este în vigoare, aplicarea ei începe de la 1 august. Săptămâna viitoare vom avea rectificare bugetară (…). Având în vedere că impactul bugetar este foarte mic, sub 600.000 lei, este posibil să înceapă şi această aplicare a ordonanţei. Mai ales că acest prim pas de creşteri salariale este parte componentă a Legii salarizării pe care o vom implementa”, a afirmat Rovana Plumb.

Guvernul a decis, în consecinţă, marţi, majorarea salariilor demnitarilor prin rectificarea bugetară.
În proiectul de rectificare, în nota de fundamentare, între principalele elemente care stau la baza rectificării pe anul 2015 este precizată și „adoptarea unor acte normative care au prevederi referitoare la majorări sau modificări salariale, precum și cu influențe asupra veniturilor și cheltuielilor bugetare”, între acestea fiind menționată și „Ordonanța Guvernului nr. 14/2015 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice”.

Guvernul a decis, pe 8 iulie, ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate începând cu luna august, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Guvernul a stabilit ca această creştere să fie aplicată şi miniştrilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi chestorilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Avocatului Poporului, preşedintelui Consiliului Legislativ şi celui al Curţii de Conturi, şefului SGG şi celui al Cancelariei premierului.

Anexa la OG 14/2015 stabilește că președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și prim-ministrul vor avea o indemnizație brută de 21.540 de lei. Totodată, vicepremierul va avea o indemnizație lunară brută de 20.000 de lei.

Potrivit actului normativ, vicepreședinții, secretarii și chestorii Senatului și Camerei Deputaților, consilierii prezidențiali, miniștrii, secretarul general al Guvernului, șeful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, președintele Consiliului Legislativ, președintele Curții de Conturi, și șefii serviciilor de informații — SRI, SIE, STS și SPP — vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut.

sursa: romanaitv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax