Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De două zile, Polaris nu mai ridică gunoiul la Alba Iulia. Cetățenii orașului, loviți de neputința autorităților și birocrație

Publicat

gunoi

De miercuri, gunoiul menajer din Alba Iulia nu se mai ridică, iar containerele din oraș, deja au început să fie pline ochi. Agenția pentru Protecția Mediului Alba a retras firmei Polaris autorizația de depozitare temporară a gunoiului pe platforma de transfer de la Bărăbanț.

Platforma era folosită de către operatorul de salubritate pentru a depozita temporar deșeurile colectate din municipiul Alba Iulia, înainte de a fi transportate spre groapa de gunoi de la Târgu-Jiu.

UPDATE:  Colectarea gunoiului la Alba Iulia se reia din această noapte. Polaris a obținut autorizație de la APM

Reprezentanții firmei de salubrizare Polaris M Holding au declarat pentru Alba24 că problemele pentru care autorizația le-a fost ridicată au fost remediate și că îi așteaptă în control pe inspectorii de la Garda de Mediu.

CITEȘTE ȘI: De LUNI, depozitul temporar de gunoi de la Bărăbanț este FĂRĂ AUTORIZAȚIE de mediu. Explicațiile directorului APM Alba

Mai exact, platforma fost golită de gunoi, dar acum anularea autorizației pentru depozitarea temporară a gunoiului la Bărăbanț îi afectează direct pe albaiulieni.

Până când firma Polaris nu își va primi înapoi autorizația, gunoiul din Alba Iulia va rămâne în pubele, neridicat.

Firma Polaris își desfășoară activitatea de salubrizare în Alba Iulia în baza unor acte adiționale la contractul de concesiune a serviciilor de salubritate care a expirat. Ultimul act adițional va expira și el la sfârșitul lunii august și nu se știe dacă se va mai încheia un nou act adițional sau va părăsi zona.

În același timp, nu sunt vești deloc bune despre groapa de gunoi ecologică de la Galda de Jos, unde birocrația împiedică desemnarea operatorului care va administra groapa.

Mai exact, din anul 2017, au fost făcute licitații pentru desemnare operatorului, dar acestea au fost contestate și reluate. Ultima licitație a fost și ea contestată, iar rezolvarea problemelor nu se întrevăd a fi finalizate până la sfârșitul anului 2019.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Barna Marius

    joi, 11.07.2019 at 12:17

    Isi bate joc Polaris de oameni !!! afara cu ei din Alba !!!

    Preturi marite de 2-4 ori pe an !
    Cand ninge nu curata drumurile de zapada !!
    Afara nu se curata drumurile pline de gunoi , dar banii din banul public iau o gramada !!!

    Firma nui capabila , sa vina alta capabila !!!

  2. pilu

    joi, 11.07.2019 at 16:22

    Deageaba vine alta firma, ca groapa de la Galda este buba. Asa vor proceda si ceilalti. Atunci unde-i buba ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax