Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acustic Live Music Camp – tabără de chitară la Râmeţ. Vezi cum au petrecut tinerii din prima serie

Publicat

A cincea ediţie a taberei de chitară Acustic Live Music Camp a debutat, cu prima serie de participanţi, găzduiţi în perioada 15-21 iulie, la Pensiunea Râmeţ. Timp de o săptămână, tineri şi adulţi s-au bucurat de cursuri intensive de chitară, alături de profesori artişti.

Evenimentul promovează chitara sub toate formele ei, susţine şi pregăteşte iubitori ai acestui instrument, indiferent de vârstă şi nivelul avut, pentru a oferi, printre altele, o alternativă educativă, de petrecere a timpului liber şi o metodă de autocunoaştere prin studiul aprofundat al chitarei.

Participanţii la tabără au parte de cursuri de peste 6 ore, zilnic, alături de profesori artişti – Silvan Stâncel, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Andraş Varga (Ungaria). De asemenea, participă la excursii şi expediţii, foc de tabără, şedinţe foto, concerte, compun cântece pe care le vor prezenta public la finalul taberei şi concurează în cadrul unui concurs cu premii substanţiale oferite de sponsori.

Staff-ul taberei este format din: Andraş Varga – artist/profesor chitară flamenco şi chitară clasică, Iarina Copuzaru – artist/profesor chitară folk, Andrei Roşulescu – artist/profesor chitară electrică, Iulia Iacob – manager Pensiunea Râmeţ, Anca Iacob – fotograf oficial, Eugen Kozak – monitor, Silvan Stâncel – responsabil legal, iniţiator/organizator/profesor.

UPDATE: Sâmbătă, 21 iulie s-a încheiat la Pensiunea Râmeț din județul Alba seria A din cea de-a V-a ediție a Taberei Naționale de Chitară Acustic Live Musci Camp 2012. Tineri și adulți din toată țara au participat la cursuri intensive de chitară, au învățat tehnici de chitară electrică clasică, flamenco, au învățat elemente de teorie muzicală și au compus cântece pe care le-au prezentat în cadrul unui spectacol la finalul taberei de chitară. Nu au lipsit nici momentele de voie bună din jurul focului de tabără sau incursiuni la Cheile Râmeț și la Mănăstirea Râmeț.

„Toții participanții au plecat din tabără mai câștigați decât la sosire, în primul rând pentru că au învățat lucruri noi despre chitară, au reușit să compună propriile cântece pe care le puteti vedea pe site-ul și pe canalul de youtube al taberei  https://www.youtube.com/user/taHYPERLINK „https://www.youtube.com/user/tabarachitara?feature=results_main”bHYPERLINK „https://www.youtube.com/user/tabarachitara?feature=results_main”arachitara?feature=results_main. Au câștigat acordoare pentru chitară de foarte bună calitate, au câștigat chitare noi nouțe, un amplificator, diplome de participare și desigur s-au deschis prietenii care sper să nască colaborări muzicale între ei. Ne dorim ca încet încet tabăra noastră de chitară să primească și un caracter internațional. Având în vedere buna colaborare cu artistul Andras Varga, vom încerca în primă etapă să ne deschidem porțile către chitariștii din Ungaria dar nu numai. Credem că seria A a taberei de anul acesta și-a îndeplinit misiunea de promovare a chitarei, de încurajare a studiului acestui instrument muzical și de promovare a tinerilor artiști. Îi așteptăm în continuare pe cei interesați la seria B a acestei ediții din 19 – 25 august, serie care desigur va avea si ea premii substanțiale”, a declarat Silviu Stâncel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax