Connect with us
Publicitate

Uncategorized

DE JOI: Conferința “Dying and Death in 18th-21st Century Europe” la Alba Iulia. Discuții despre conexiunile literaturii cu fenomenul muririi și evenimentul morții

Publicat

În perioada 4 – 6 septembrie, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are loc cea de-a șasea ediție a Conferinței internaționale “Dying and Death in 18th-21st Century Europe”. Este vorba despre o manifestare unică în țara noastră, precum și în Centru și Sud-Estul Europei, în acest an fiind prezenți specialiști din nouă țări, ca și Marea Britanie, Italia, Noua Zeelandă, Canada, Belgia, Grecia, Serbia și România.

Conferința “Dying and Death in 18th-21st Century Europe” preia caracteristicile un eveniment științific tradițional în mediul academic românesc, relevanța organizării sale fiind demonstrată și prin noile evoluții în domeniu precum înmormântările laice, garantarea ”suplimentară” a dreptului de a fi incinerat, reglementarea funcționării cimitirelor private, precum și deschiderea primului crematoriu uman din Transilvania – crematoriul Pro Ignis din Cluj-Napoca/Turda, transmit organizatorii.

În acest an, printre temele abordate sunt conexiunile literaturii, filosofiei, muzicii și istoriei cu fenomenul muririi și evenimentul morții, donarea de organe, eutanasia sau problematica incinerării și a cimitirelor.

Deschiderea oficială a conferinței va avea loc joi, 4 septembrie, la ora 10.00, în Aula Mică a Universității albaiuliene.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax