Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De JOI: Primăria Alba Iulia activează TREI puncte fixe tip RADAR, de măsurare a vitezei pe drumuri din oraş. LOCAŢIILE


Publicat

pozaIncepând de joi, 17 martie, Primăria Alba Iulia va activa trei dispozitive de măsurare a vitezei de tip radar. Acestea sunt amplasate pe străzi principale la ieşirea din oraş spre Cluj, respectiv la intrare dinspre Miceşti – Munţii Apuseni şi dinspre Sebeş. Administraţia locală a dat 6300 de euro pentru achiziţionarea acestor dispozitive. Preţul pe bucată este de aproximativ 2100 euro, faţă de 3500 euro, cel de pornire al procedurii de negociere. Tehnica a fost cumpărată pentru implementarea unui studiu privind traficul rutier.

Tehnica este montată în trei puncte din oraș, pe diverse axe de circulație: Alexandru Ioan Cuza pe direcția de ieșire spre Cluj-Napoca; strada Regimentul 5 Vânători, pe direcția de intrare în oraş (Partoș); Calea Moților – strada Zlatnei, pe sensul de intrare în oraș Miceşti-Alba Iulia.

Acest tip de instrumente măsoara viteza continuu, furnizând participanților la trafic informații în timp real, cu privire la modul în care se încadrează în limitările de viteză existente.

Poza2De asemenea, în situația în care viteza legală este depășită, este semnalat acest fapt printr-o paletă de culori. Dispozitivele au capacitatea de stocare a informațiilor afișate, pentru întocmirea unor situații statistice cu privire la valorile de trafic, dar și referitoare la cazurile de depășire a limitărilor de viteză.

Acest serviciu vine în sprijinul conducătorilor auto, atenționându-i că pot aborda o conduită preventivă, ceea ce i-ar expune riscului unor accidente sau sancțiuni, potrivit Primăriei.

„Aceste dispozitive nu sunt pentru a ne testa caii putere, ci puterea de conduce responsabil. Tocmai din acest motiv vom continua să avertizăm, să creștem gradul de siguranță în trafic prin orice mijloace, indiferent de locul în care sunt plasate. Vom intensifica în acest an signalistica rutieră, adică exact ceea ce ne dă șansa să observăm și să evităm neplăceri, uneori cu consecințe tragice. Avem drumuri bune în oraș, e timpul ne preocupe mai mult siguranța celor care le folosesc”, a transmis primarul Mircea Hava.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. Rus Alin

  miercuri, 16.03.2016 at 16:00

  Hava era sub influenta substantelor cand a spus ca avem drumuri bune in oras? Oras cu pretentii europene cum e Alba Iulia care sa fie mai prost gestionat din punct de vedere al traficului, parcarilor si a calitatii drumurilor nu exista.

 2. raul

  miercuri, 16.03.2016 at 16:30

  In loc sa gasim o modalitate de fluidizare a traficului dimineata intre Micesti si Alba Iulia, punem dispozitive de masurare a vitezei.
  Asta da solutie.
  Multumim.

  • mihai

   miercuri, 16.03.2016 at 18:48

   Raul..fluidizarea traficului inseamna sa circule toti constant si sa respecte regulile ..nu are nici o treaba cu panoul de masurare al vitezei care este doar un panou de avertizare, nu te blitzuie nimeni…problema este cat de eficient o sa fie pt ca tine tot de bunul simt al fiecaruia..dar daca nu incerci nu poti spune ca nu e bun….sunt ele fixe dar se pot muta si in alta locatie..

   • raul

    joi, 17.03.2016 at 08:28

    Mihai.. asa si acum daca s-a pus acel aparat care iti arata vitexa de deplasare, intre orele 7.30 si 8.30 ,dimineata, pe sensul de mers Micesti -Alba Iulia o sa se circule mai bine ? nu o sa fie cozi ?
    Asa ca ma intreb cu ce ne ajuta pe noi umilii conducatori auto acel aparat daca tot cu 10 km/h merg ?
    Suntem ca cei de la sate care nu au apa curenta, canalizare si asfalt dar au proiecte pentru internet wireles .

 3. Marian

  miercuri, 16.03.2016 at 17:42

  „pot abandona o conduită preventivă”

  • moderatorul de serviciu

   miercuri, 16.03.2016 at 23:10

   @Marian, multumim.

 4. mddda

  miercuri, 16.03.2016 at 20:35

  Asa si …. Atata timp nu ne vine amenda de circulatie pentru viteza, nu ii vad rostul . Daca vreau sa stiu cu ce viteza circul ma uit la ceasul cu viteza de la masina. Cu banii aceea facea altceva util. Niste bani care trebuiau justificati. Asa ca le-ati luat degeaba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Premieră în Alba: „Șureanu Sprint 1” – concurs de sănii trase de câini, la sfârșitul lunii februarie, în Luncile Prigoanei

Publicat

În Luncile Prigoanei din Munții Șureanu se va desfășura la sfârșitul lunii februarie prima ediție a concursului de sănii trase de câini – Șureanu Sprint 1, organizat de Clubul sportiv Snow Wolves Trascău din Zlatna. 

Evenimentul va avea loc în perioada 27 – 28 februarie, în rezervația naturală Luncile Prigoanei din Munții Șureanu, situată la cota 1400 m, în comuna Șugag, județul Alba.

Organizatorilor doresc ca acest concurs să se desfășoare anual, iar în măsura posibilităților să existe și varianta de concurs cu atelaje pe teren uscat.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Grecia și Spania insistă pentru introducerea certificatului de vaccinare COVID-19, pentru călătoriile în țările membre UE

Publicat

Spania şi Grecia, două ţări europene a căror economie este puternic dependentă de industria turismului, insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, potrivit AFP citat de Romania24.ro.

“Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Ea a precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, “putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

“Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune de distrugere a cuiburilor de ciori, la Aiud. Primăria: „Perioada este cea mai potrivită, dar și singura legală”

Publicat

Angajații Primăriei Aiud au început joi o operațiune de distrugere a cuiburilor de ciori din municipiu. Potrivit reprezentanților administrației locale, această perioadă este cea mai potrivită pentru dezafectarea cuiburilor de ciori din copacii din oraș, dar și singura legală, întrucât astfel de acțiuni sunt interzise în perioada de reproducere a păsărilor.

Ciorile reprezintă o problemă serioasă pentru orașe, unde deranjează prin mizeria pe care o fac, dar mai ales prin zgomotele care perturbă liniştea locuitorilor. De asemenea, în agricultură acestea produc pagube însemnate.

„Astăzi a început o acțiune de dezafectare a cuiburilor de ciori din copacii din municipiul Aiud. Această perioadă este cea mai potrivită, dar și singura legală, întrucât astfel de acțiuni sunt interzise în perioada de reproducere a păsărilor”, au scris reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de Facebook.

În comentarii, mai mulți cetățeni au indicat autorităților zone în care sunt cuiburi de ciori care deranjează localnicii

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia alocă peste 72.000 de euro pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană și instruirea a 28 de angajați

Publicat

sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia vrea să actualizeze Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiu. Valoarea serviciilor este de peste 72.000 de euro, în cadrul acestora fiind inclusă și instruirea în domeniul mobilități urbane a 28 de funcționari publici și specialiști din cadrul Primăriei. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de actualizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiul Alba Iulia, precum și de instruire în domeniul Mobilității Urbane și a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City în cadrul proiectului BI Smart Alba Iulia.

Valoarea totală estimată este de 354.934 de lei, fără TVA.

Planul actual de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Alba Iulia a fost realizat în anul 2016 și a fost aprobat în 2017. Documentul acoperă municipiul Alba Iulia și zona sa de influență, având o aplicare pentru perioada 2016 – 2030 sub forma unui document strategic unde nivelul de detaliere al propunerilor (măsuri și proiecte) sunt prezentate cu caracter pragmatic și strategic.

Potrivit caietului de sarcini, datorită schimbărilor condițiilor de piață (număr de mașini ce a crescut semnificativ în ultimii ani, dezvoltării economice și imobiliare, etc.) este necesară reevaluarea comportamentului de mobilitate și actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Alba Iulia.

Revizuirea planului va propune o viziune strategică care să ofere o descriere calitativă a viitorului regional dorit și să definească obiective concrete, măsurabile, ținte bine gândite, toate înglobate într-o strategie generală de dezvoltare urbană. Actualizarea planului trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea transportului și mobilității în Alba Iulia și va cuprinde toate tipurile și formele de transport: public și privat, pasageri și marfă, motorizat și nemotorizat, în mișcare sau staționare.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă actualizat va acoperi următoarele moduri de deplasare:

 • pietonal
 • ciclist
 • alte moduri de transport nemotorizat
 • transport auto (pentru autoturisme și vehicule grele)
 • transport public (autobuze locale și regionale)
 • feroviar (culoarul 4 Pan European și calea ferată Alba Iulia – Zlatna)

Pe lângă actualizarea planului de mobilitate, 28 de specialiști din cadrul Primăriei, funcționari publici și contractuali din cadrul Aparatului de specialitate al primarului municipiului Alba Iulia, vor fi instruiți prin cursuri în domeniul Mobilității Urbane, a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City.

Cursurile vor dezvolta abilitățile personalului din cadrul administrației publice locale în vederea:

 • înțelegerii nevoilor de mobilitate specifice ale orașelor și teritoriilor inteligent
 • înțelegerii modului de funcționare al infrastructurii de transport și al tipurilor specifice de deplasare susținute de acestea
 • înțelegerii modului de funcționare a Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă și a altor documente strategice sau operaționale legate de tematica mobilității urbane

Vor avea loc trei sesiuni de instruire / persoană, 14 persoane / sesiune, fiecare dintre ele pe parcursul a o zi. Participanții la programul de formare vor fi supuși, la finalul cursului, la un proces de evaluare prin care se demonstrează dobândirea de cunoștințe și abilități specifice domeniului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate