Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 august, ar putea fi majorate salariile bugetarilor. Ordonanță de urgență în lucru la Ministerul Muncii

Publicat

Dragos Pislaru Noul ministru al Muncii vrea să înceapă lucrul la o nouă ordonanţă de urgenţă privind salariile bugetarilor. Actul normativ, care ar urma să fie aplicat de la 1 august, ar viza doar majorarea salariilor mici. Dragoş Pîslaru a explicat că misiunea acestuia nu va fi să înlocuiască legea, aşa cum îşi propunea documentul care a provocat demisia predecesoarei sale, Ana Claudia Costea, ci să o completeze.

„Fosta ordonanţă încerca să substituie legea cadru de salarizare schimbând grilele de la un cap la altul. Noua ordonanţă se concentrează doar pe zona masată în jurul salariului minim de 1.250 de lei, încercând să ridice doar pe cei cu salariile cele mai mici, până la un anumit prag care va indicat prin suportabilitatea financiară. Această OUG, indiferent cum o facem, tot vom necăji pe cineva. Am vrea ca din august 2016 să poată intra în vigoare, astfel ca salariul în plată din septembrie să poată fi dat conform noii ordonanţe”, a spus noul ministru al Muncii, la prima sa întâlnire cu jurnaliştii.

Dragoş Pîslaru spune că vechea ordonanţă privind salarizarea bugetarilor, retrasă la presiunea sindicatelor, a fost realizată în mare grabă: „Ordonanţa respectivă a fost elaborată într-un interval de mai puţin de 24 de ore de Ministerul Muncii şi de Finanţe, care au validat nişte cifre. Ordonanţa, legea fusese elaborată şi a fost preluată într-un interval de mai puţin de 24 de ore”

Vineri, noul ministru al Muncii ar urma să discute cu sindicatele pe tema noii ordonanţe de urgenţă privind salariile bugetarilor.
Întrebat care ar trebui să fie valoarea unui salariu decent în România, cel mai nou membru al Cabinetului Cioloş s-a ferit să dea un răspuns concret.
„Întrebarea este foarte pertinentă, dar nu o să cad în această capcană în acest moment pentru că este, din punctul meu de vedere, o chestiune pe care o vom analiza în grupul de lucru şi de asta facem studiile respective”, a spus Dragoş Pîslaru.

În ceea ce priveşte eliminarea plafonului indemnizaţiei pentru mame, ministrul Muncii încă nu ştie dacă aceasta va putea fi aplicată de la 1 iulie.

„E vorba de a intra de la 1 iulie, pentru că aşa este termenul prin lege. Este de văzut dacă rectificarea care este chiar în acea perioadă va permite aplicarea exact de la 1 iulie. Am discutat cu colegii aceasta problemă. Tratăm foarte serios această problemă”, a declarat Dragoş Pîslaru.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax