Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De la 1 august se modifică programul de vizite la Spitalul Județean Alba. Accesul va fi între orele 15.00 şi 18.00. Vezi motivele

Publicat

IMG_8524 Programul de vizită va fi schimbat la Spitalul Județean Alba, începând cu data de 1 august. Familia și aparținătorii vor putea să viziteze pacienții în intervalul orar 15.00-18.00. Măsura a fost luată pentru creșterea siguranței pacienților, dar și pentru că Spitalul Județean Alba a intrat în programul național de combatere a infecțiilor nosocomiale, iar acest lucru înseamnă mai multă atenție și rigurozitate pentru conducerea spitalului.

Pentru creșterea siguranței pacienților, în urma scandalului Hexi Pharma, Spitalul Județean Alba vine cu prima măsură pentru a feri bolnavii de posibile infecții. Începând cu data de 1 august, programul de vizită va fi restricționat. Vizitatorii vor avea acces între orele 15.00-18.00.

„Acesta este programul ideal de vizită, în sensul în care 15.00 este ora la care cam iese lumea de la serviciu, nu vrem să-i restricționăm nici pe cei care se află în zonele limitrofe, deci pot să vină și ei să-și viziteze pacienții, dar nici să interferăm cu programul în care se desfășoară tratamentele începând cu ora 18.00”, a declarat managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă.

Acum, programul de vizitare este de luni până vineri între orele 15.00 – 20.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 – 20.00.

Pacienții care vin cu internări de o zi sau pentru investigații paraclinice vor trebui să prezinte la poartă biletul de trimitere și nu vor exista probleme pentru ei.

„Mai rămâne să stabilim programul de contravizită a medicilor, este practic un program în care aparținătorii pot discuta cu medicii despre starea pacienților, dar vom pune la dispoziție și telefoane pentru așa ceva. Dacă stabilim un alt program pentru contravizite, practic nu am rezolvat nimic”, mai spune managerul spitalului.

Nicoleta Coșarcă a explicat că restricționarea programului în spital este o măsură luată pentru creșterea siguranței pacienților, dar și pentru că Spitalul Județean a intrat într-un program de monitorizare a infecțiilor nosocomiale.

„Nu știu dacă ați observat, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost publicat proiectul de lege privind infecțiile nosocomiale și am intrat și noi în program. Asta înseamnă mai multă rigoare, asta însemnă din partea noastră mult mai multe obligații în ceea ce privește raportarea, monitorizarea”, a mai adăugat Coșarcă.

În ceea ce privește secția ATI, încă nu a fost stabilit un program de vizite.

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax