Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 FEBRUARIE, FISCUL aplică o nouă metodă de control la firme. Ce presupune această procedură

Publicat

finante cod fiscal Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va introduce o nouă procedură de verificare a firmelor care cer înregistrarea codului de TVA care va avea trei filtre de selecție. Vor fi analizate datele companiei cu o aplicație informatică, iar dacă apar suspiciuni, va avea loc un interviu la Fisc și, în ultimă instanță, va fi făcut un control la sediul societății.

„Începând cu 1 februarie vom introduce noua procedură de înregistrare în scopuri de TVA care va fi derulată prin structuri specializate din cadrul compartimentelor de informaţii fiscale. La momentul atribuirii codului de înregistrare vom face verificare preliminară.

Pentru majoritatea solicitanţilor durata obţinerii codului de înregistrare va fi de doar 24 de ore faţă de 3 zile acum. Pentru cei care au profil de risc ridicat intervin verificări inclusiv prin Antifraudă. Important este să nu se mai înregistreze firme care au ca unic scop evaziunea fiscală la TVA pentru că aici principala cauză este activitatea firmelor fantomă”, a declarat președintele ANAF.

Noua procedură a fost decisă după ce Fiscul a observat că există un număr însemnat de firme care cer înregistrarea în scopuri de TVA după un interval foarte mare de la înființare.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax