Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 ianuarie 2017, ANAF nu mai primeşte declaraţiile făcute pe hârtie dacă acestea se pot depune și online

Publicat

anaf

anafAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va mai primi, de la 1 ianuarie 2017, declaraţii pe hârtie care pot fi depuse online. Măsura a fost luată într-un proces mai amplu de modernizare a Fiscului, în contextul schimbărilor tehnologice din prezent, a transmis Dragoș Doroș. 

„De la 1 ianuarie anul viitor, nu mai primim pe hârtie declaraţii care se pot depune online. Există situatii în care declaraţii care trebuie depuse online sunt depuse pe hârtie”, a spus vineri șeful ANAF, Dragoș Doroş, potrivit News.ro.

Șeful Fiscului nu a precizat ce se va întâmpla cu cei care nu știu să utilizeze un calculator sau nu sunt dotați cu unul. De asemenea, Doroș consideră foarte importantă stabilirea unui dialog informatic cu contribuabilii, în contextul schimbărilor tehnologice rapide care au loc în prezent.

Acesta a dat exemplul certificatelor de semnătură electronică, al căror preţ a scăzut în ultimii ani de la circa 50 de euro la 25-30 euro şi care ar putea deveni gratuite în viitor.

Declaraţiile lui Doroş vin în contextul în care ANAF a fost deseori criticat de antreprenori şi manageri pentru modul greoi în care îşi desfăşoară activitatea şi pentru deciziile de impunere greşite.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat recent că numărul de contestaţii ale contribuabililor împotriva deciziilor de impunere a scăzut în prima jumătate a acestui an cu 47% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 4.185, tendinţă ce ar reflecta îmbunătăţirea calităţii actelor administrativ fiscale ale inspectorilor fiscali.

sursa: digi24.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax