Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 iulie, angajații companiilor IT vor fi scutiți de plata impozitului pe venituri. Condiții pentru programatori

Publicat

calculatorAngajaţii companiilor IT beneficiază de scutirea pe impozitul pe veniturile din salarii şi cele asimilate salariilor, începând cu 1 iulie, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial din 22 iunie a fost publicat un ordin comun al miniștrilor Muncii și Justiției Sociale, Finanțelor Publice, Educației Naționale, dar și Comunicațiilor și Societății Informaționale, care prevede facilități pentru salariații din domeniul IT.

Pentru a beneficia de aceste facilități fiscale, persoanele care lucrează în domeniul creării de programe pentru calculator trebuie să îndeplinească o serie de condiții minime specifice acestei ramuri economice și anume:

  • să fie angajați în industria IT,
  • postul ocupat să facă parte dintr-un compartiment specializat de informatică care este înregistrat distinct în organigrama angajatorului,
  • angajatul să dețină o diplomă de studii superioare în domeniul informaticii,
  • statul de plată pentru angajații care beneficiază de scutirea de impozit să fie realizat separat,
  • activitatea fiecărui programator trebuie să fi generat venituri de cel puțin 10.000 de euro pe an.

De asemenea, de aceste prevederi beneficiază și angajații din IT ai firmelor nou înființate, companii care nu vor trebui să facă dovada că au realizat venituri de 10.000 de euro pentru fiecare programator.

În forma precedentă, ordinul crea dificultăți practice în aplicarea scutirii de impozit pentru angajații companiilor de IT care furnizează doar servicii de dezvoltare de software pentru clienți care nu vor comercializa mai departe soluțiile sau componentele create. Totodată, măsura punea probleme și programatorilor care se ocupau de mentenanța unor produse software.

Noul ordin de ministru prin care angajații companiilor IT vor fi scutiți de impozitul pe venituri a intrat în vigoare pe 25 iunie.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax