Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 iunie, noi TARIFE pentru transport rutier public judeţean de persoane în Alba. Alţi doi operatori preiau 12 trasee în zonele Aiud şi Sebeş

Publicat

autobuzeConsilierii judeţeni au aprobat miercuri tarifele de călătorie care vor fi utilizate de către operatorii de transport rutier prestatori ai serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, începând cu data de 1 iunie 2017. De asemenea, au aprobat atribuirea serviciului de transport pentru doi operatori, pe 12 trasee din zonele Aiud şi Sebeş.

Este vorba despre operatoriide transport rutier desemnați câștigători în cadrul şedinţei de atribuire din data de 18 mai 2017, pe 12 trasee din Programul de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru perioada 1 mai 2013 – 30 iunie 2019.

Serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate pe traseele atribuite se va efectua în baza contractelor de delegare a gestiunii serviciului ce se vor încheia cu operatorii de transport rutier desemnați câștigători şi a licenţelor de traseu cu valabilitate în perioada 1 iunie 2017 – 30 iunie 2019 emise/ eliberate de către Agenţia Teritorială A.R.R. Alba

Prin Hotărârea nr. 131 din 14 aprilie 2017, Consiliul Judeţean Alba a aprobat atribuirea serviciului de transport public de persoane prin curse regulate și a licențelor de traseu operatorilor de transport rutier desemnați câștigători în cadrul şedinţei de atribuire din data de 18 decembrie 2013, pe traseele din Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada mai 2015-iunie2019, în judeţul Alba, cărora Agenția Teritorială A.R.R. Alba le-a eliberat licenţele de traseu.

Compartimentul Autoritatea Judeţeană de Transport a organizat cea de a doua şedinţă de atribuire pentru un număr de 25 trasee rămase neatribuite/ nesolicitate, procedura de atribuire electronică derulându-se în perioada 28 aprilie -18 mai 2017, se arată în proiect.

La data de 18 mai au fost afişate rezultatele ședinței de atribuire electronică, potrivit cărora operatorii de transport rutier SC Excelent Trans SRL şi SC Voltrans SA au fost desemnaţi câştigători pe un număr de 12 trasee, după cum urmează.

Cod traseu / Denumire traseu / Operator de transport rutier desemnat câştigător

10 Aiud-Livezile-Rimetea – Excelent Trans SRL Aiud

11 Aiud-Ponor-Geogel – Excelent Trans SRL Aiud

12 Aiud-Rădeşti-Peţelca – Excelent Trans SRL Aiud

74 Sebeş-Şugag-Tău – Voltrans SA Sebeş

75 Sebeş-Săsciori-Dobra – Voltrans SA Sebeş

76 Sebeş-Şugag – Voltrans SA Sebeş

77 Sebeş-Laz-Căpîlna – Voltrans SA Sebeş

78 Sebeş-Răchita – Voltrans SA Sebeş

79 Sebeş-Săsciori-Loman – Voltrans SA Sebeş

86 Sebeş-Cîlnic-Gîrbova – Voltrans SA Sebeş

87 Sebeş-Gîrbova-Cărpiniş – Voltrans SA Sebeş

88 Sebeş-Cîlnic-Deal – Voltrans SA Sebeş

După aprobarea de către Consiliul Judeţean Alba a atribuirii serviciului de transport public de persoane prin curse regulate și a licențelor de traseu operatorilor de transport rutier desemnați câștigători, Agenția Teritorială A.R.R. Alba va proceda la emiterea/eliberarea licențelor de traseu, cu aceştia urmând a se încheia contracte de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane, potrivit contractului-cadru aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 217/2012.

Consiliul Judeţean Alba a câştigat definitiv, în martie 2017, procesul deschis de o firmă privată de transport călători (Transgilyen SRL, societate cu care Consiliul Judeţean Alba este în conflict juridic de mai mulţi ani), care a solicitat anularea unei hotărâri adoptate în 2012 referitoare la regulamentul şi caietul de sarcini al programului de transport călători pentru perioada 2013 – 2019. Decizia pronunţată la Curtea de Apel Cluj a permis CJ Alba să organizeze licitaţia de atribuire a traseelor de transport public. AICI, detalii.

În ceea ce priveşte noile tarife de transport ce vor fi aplicate pentru călători, începând cu 1 iunie 2017, acestea au fost stabilite pentru operatorii: Arieşul SRL, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Mariany SRL, Transervice Apuseni SRL, Voltrans SA.

Stabilirea tarifelor de călătorie pe zone kilometrice s-a realizat pe baza propunerilor şi a documentaţiei depuse de către operatorii de transport rutier cărora li s-au atribuit licenţe pentru traseele cuprinse în noul program de transport judeţean, în funcţie de condiţiile concrete şi specifice ale fiecărui operator de transport rutier prestator al serviciului şi ţinând cont de faptul că aceştia nu beneficiază de subvenţii de la bugetul local al Consiliului Judeţean Alba, se precizează în documentaţie.

Operatorii de transport rutier prestatori ai serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate vor asigura afişarea la bordul autovehiculelor cu care se efectuează serviciul, a tarifelor de călătorie pe bază de bilete, pe zone kilometrice.

Noile tarife, în foto mai jos:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax