Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 iunie, noi TARIFE pentru transport rutier public judeţean de persoane în Alba. Alţi doi operatori preiau 12 trasee în zonele Aiud şi Sebeş


Publicat

autobuzeConsilierii judeţeni au aprobat miercuri tarifele de călătorie care vor fi utilizate de către operatorii de transport rutier prestatori ai serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, începând cu data de 1 iunie 2017. De asemenea, au aprobat atribuirea serviciului de transport pentru doi operatori, pe 12 trasee din zonele Aiud şi Sebeş.

Este vorba despre operatoriide transport rutier desemnați câștigători în cadrul şedinţei de atribuire din data de 18 mai 2017, pe 12 trasee din Programul de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru perioada 1 mai 2013 – 30 iunie 2019.

Serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate pe traseele atribuite se va efectua în baza contractelor de delegare a gestiunii serviciului ce se vor încheia cu operatorii de transport rutier desemnați câștigători şi a licenţelor de traseu cu valabilitate în perioada 1 iunie 2017 – 30 iunie 2019 emise/ eliberate de către Agenţia Teritorială A.R.R. Alba

Prin Hotărârea nr. 131 din 14 aprilie 2017, Consiliul Judeţean Alba a aprobat atribuirea serviciului de transport public de persoane prin curse regulate și a licențelor de traseu operatorilor de transport rutier desemnați câștigători în cadrul şedinţei de atribuire din data de 18 decembrie 2013, pe traseele din Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada mai 2015-iunie2019, în judeţul Alba, cărora Agenția Teritorială A.R.R. Alba le-a eliberat licenţele de traseu.

Compartimentul Autoritatea Judeţeană de Transport a organizat cea de a doua şedinţă de atribuire pentru un număr de 25 trasee rămase neatribuite/ nesolicitate, procedura de atribuire electronică derulându-se în perioada 28 aprilie -18 mai 2017, se arată în proiect.

La data de 18 mai au fost afişate rezultatele ședinței de atribuire electronică, potrivit cărora operatorii de transport rutier SC Excelent Trans SRL şi SC Voltrans SA au fost desemnaţi câştigători pe un număr de 12 trasee, după cum urmează.

Cod traseu / Denumire traseu / Operator de transport rutier desemnat câştigător

10 Aiud-Livezile-Rimetea – Excelent Trans SRL Aiud

11 Aiud-Ponor-Geogel – Excelent Trans SRL Aiud

12 Aiud-Rădeşti-Peţelca – Excelent Trans SRL Aiud

74 Sebeş-Şugag-Tău – Voltrans SA Sebeş

75 Sebeş-Săsciori-Dobra – Voltrans SA Sebeş

76 Sebeş-Şugag – Voltrans SA Sebeş

77 Sebeş-Laz-Căpîlna – Voltrans SA Sebeş

78 Sebeş-Răchita – Voltrans SA Sebeş

79 Sebeş-Săsciori-Loman – Voltrans SA Sebeş

86 Sebeş-Cîlnic-Gîrbova – Voltrans SA Sebeş

87 Sebeş-Gîrbova-Cărpiniş – Voltrans SA Sebeş

88 Sebeş-Cîlnic-Deal – Voltrans SA Sebeş

După aprobarea de către Consiliul Judeţean Alba a atribuirii serviciului de transport public de persoane prin curse regulate și a licențelor de traseu operatorilor de transport rutier desemnați câștigători, Agenția Teritorială A.R.R. Alba va proceda la emiterea/eliberarea licențelor de traseu, cu aceştia urmând a se încheia contracte de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane, potrivit contractului-cadru aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 217/2012.

Consiliul Judeţean Alba a câştigat definitiv, în martie 2017, procesul deschis de o firmă privată de transport călători (Transgilyen SRL, societate cu care Consiliul Judeţean Alba este în conflict juridic de mai mulţi ani), care a solicitat anularea unei hotărâri adoptate în 2012 referitoare la regulamentul şi caietul de sarcini al programului de transport călători pentru perioada 2013 – 2019. Decizia pronunţată la Curtea de Apel Cluj a permis CJ Alba să organizeze licitaţia de atribuire a traseelor de transport public. AICI, detalii.

În ceea ce priveşte noile tarife de transport ce vor fi aplicate pentru călători, începând cu 1 iunie 2017, acestea au fost stabilite pentru operatorii: Arieşul SRL, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Mariany SRL, Transervice Apuseni SRL, Voltrans SA.

Stabilirea tarifelor de călătorie pe zone kilometrice s-a realizat pe baza propunerilor şi a documentaţiei depuse de către operatorii de transport rutier cărora li s-au atribuit licenţe pentru traseele cuprinse în noul program de transport judeţean, în funcţie de condiţiile concrete şi specifice ale fiecărui operator de transport rutier prestator al serviciului şi ţinând cont de faptul că aceştia nu beneficiază de subvenţii de la bugetul local al Consiliului Judeţean Alba, se precizează în documentaţie.

Operatorii de transport rutier prestatori ai serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate vor asigura afişarea la bordul autovehiculelor cu care se efectuează serviciul, a tarifelor de călătorie pe bază de bilete, pe zone kilometrice.

Noile tarife, în foto mai jos:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, singura universitate din România, în clasamentul internațional Shanghai 2020

Publicat

Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) este singura universitate din România inclusă în clasamentul internațional al universităților Shanghai (Academic Ranking of World Universities/ARWU), ocupând, în anul 2020, poziția 701-800, anunță UBB, într-un comunicat.

UBB a înintervalul locurilor 700-800, ca și anul trecut. Acum trei ani, avea cea mai bună clasare, între locurile 600-700

„Mă bucur și mă îngrijorez în același timp. Mă bucur pentru că UBB este acolo, confirmându-și statutul de universitate internațională de prestigiu atractivă pentru studenți (în acest an numărul studenților din țară și internaționali la UBB a crescut față de anii trecuti), acceptată recent în GUILD, organizația exclusivistă a unora din cele mai importante universități «world-class» europene.

Asta este cu atât mai remarcabil pentru UBB cu cât clasamentul se bazează doar pe componenta de științe și științe sociale, în timp ce UBB are șapte facultăți în domeniul artelor/științelor umaniste. Mă îngrijorez în condițiile în care UBB este acum singura din țară, deoarece acest ranking arată capacitatea universităților de a genera cunoaștere competitivă internațional, iar faptul că România mai are doar o universitate aici nu este bine pentru mărimea țării și pentru forța țării în competitivitatea globalizată (ex. Ungaria are 5, Polonia 8, etc.); există mai multe universități românești cu potențial în acest sens, iar ministerul de specialitate trebuie să creeze un program dedicat lor (și am vorbit în multe contexte despre cum trebuie să arate un astfel de program), deoarece susținerea acestora înseamnă de fapt susținerea competitivității țării, cu impact apoi asupra bunăstării oamenilor“, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În clasamentul Shanghai pe domenii, dat publicității în luna iunie 2020, UBB a avut de asemenea cele mai multe domenii incluse din țară (https://news.ubbcluj.ro/programele-ubb-ocupa-locuri-onorante-in-clasamentul-shanghai-2/) și a ocupat constant prima poziție în România în clasamentele internaționale majore ale universităților în 2020, incluse în Metarankingul Universitar și făcute publice până acum (ex. CWUR/Leiden/QS (aici alături de Universitatea din București)/Scimago/URAP).

În lume există aproximativ 30.000 de universități, dintre care aproximativ 2000 au trecut pragul academic minimal pentru a fi analizate, iar 1000 dintre acestea au atins nivelul unei vizibilități și al unui impact internațional de prestigiu pentru a fi incluse în rankingul Shanghai/ARWU.

Cunoscut şi ca „Clasamentul/Rankingul Shanghai” al universităţilor, Academic Ranking of World Universities este unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă, de educaţie şi de cercetare folosiţi în analiză, și anume premii academice de prestigiu pentru angajați/absolvenți (ex. premii Nobel/Fields Medals/Highly Cited Researchers) și publicații de top (Nature/Science/Web of Science – science/social sciences). Indicatorii variază ca dependență față de profilul și mărimea instituției, oferind o perspectivă echilibrată prin faptul că unii sunt considerați esențiali în rolul și impactul lor internațional, indiferent de profilul/mărimea instituției, iar alții sunt adaptați la profilului și mărimea universităților.

surse: ubbcluj.ro, edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Profesorii ar fi trebuit să primească salarii majorate cu 16% de la 1 septembrie. Detalii de la Ministerul Educației

Publicat

examen profesor

De la 1 septembrie, majorarea salariilor profesorilor ar fi trebuit să fie cu 16%, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. De la 1 ianuarie, salariile acestora au crescut cu 8%, iar ultimele două tranșe de majorări ar fi urmat să fie operate de luna viitoare.

”Majorarea era prevăzută în Legea salarizării pentru anul 2022, dar a fost devansată și majorările au fost acordate mai devreme, ceea ce înseamnă că de la 1 ianuarie 2020 salariile pentru profesori au crescut cu 8% (prima tranșă).

Practic, majorarea de 16% (tranșele a doua și a treia), care semnifică atingerea nivelului majorărilor prevăzute pentru anul 2022 și care a fost mutată pentru 1 septembrie 2020 (devansată, deci, cu doi ani), este acum prevăzută pentru 1 septembrie 2021.

Mai exact, se menține un grafic de acordare a majorărilor stabilite inițial pentru anul 2022, mai devreme cu un an față de ceea ce s-a decis în Parlament”, se arată în comunicatul ministerului.

Reamintim că Guvernul a decis vineri ”aplicarea devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ” de la 1 septembrie 2021.

Dacă nu ar fi fost amânată majorarea cu 16%, salariile de bază din învățământ ar fi fost următoarele:

– pentru cei cu funcții de conducere (directori școli, inspectori): între 6.975 lei și 9.283 lei (în funcție de grad)

– profesori (grad I-II); între 4.236 lei și 5.517 lei (în funcție de grad și vechime)

– profesor debutant: 4.098 lei

– educator/învățător: între 4.280 lei și 4.372 lei

surse: edu.ro, edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulianul Mihnea Costachi, două victorii la prima selecție în echipa națională de seniori, la olimpiada internațională de șah

Publicat

Albaiulianul Mihnea Costachi a reușit două victorii, sâmbătă, la prima sa selecție în echipa națională de seniori la olimpiada internațională de șah.

Campionatul mondial pe echipe, la care participă peste 150 de țări, se desfășoară în acest an online.

Echipa României este lider în grupa B preliminară cu 5 victorii și un meci egal, fiind aproape calificată în faza următoare, care va reuni cele mai bune echipe din lume, transmite Marius Ceteraș.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

LISTA candidaților pentru Consiliul Local Blaj, prezentată de primarul Gheorghe Rotar. Cine sunt cele 24 de persoane

Publicat

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a prezentat, sâmbătă, echipa propusă pentru Consiliul Local. Sunt 24 de candidați pe lista edilului.

”Vă prezint echipa de consilieri locali pe care v-o propun pentru Blaj! Sunt convins că parteneriatul Blăjeni – Primar – Consiliu Local va funcționa din plin, la fel ca în ultimii 12 ani!

Eu merg cu Rotar și Echipa lui… și Blajul va fi bine!”, a scris primarul, pe Facebook.

1. ROTAR GHEORGHE VALENTIN

Economist, primar – Primăria Municipiului Blaj

2. MUREȘAN LIVIA

Profesor, viceprimar – Primăria Municipiului Blaj

3. BALU NICOLAE DAN

Profesor educație fizică și sport – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

4. NEMEȚI MIHAI

Medic specialist chirurgie cardiovasculară – Spitalul Municipal Blaj

5. PRIPON HOREA IOSIF

Medic primar obstetrică-ginecologie, șef Secție Obstetrică – Ginecologie Spitalul Municipal Blaj

6. STOICA TUDOR CĂTĂLIN

Inginer, inginer producție – SC Bosch Automotive SRL Blaj

7. NICUȘAN CLAUDIU ȘTEFAN

Teolog, administrator – SC Mitromedia SRL Blaj, Șef Birou Dezvoltare Strategică – Curia Arhiepiscopiei Majore

8. MOLDOVEANU PUIU VASILE

Inginer, inginer șef Departament Proiectare IAMU SA Blaj

9. POPA MARIA LILIANA

Profesor învățământ primar – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

10. FRĂȚILĂ IOAN BOGDAN

Cântăreț bisericesc – Biserica Ortodoxă Tiur

11. HANDREA ALEXANDRU

Lucrător gestionar – întreprindere Individuală Mănărade

12. ZEDLER MIHAI

Economist în Management, consilier economist Departament Achiziții Indirecte – SC Bosch Automotive SRL Blaj

13. SIDERAȘ ALEXANDRU

Jurist, pensionar

14. DAMIAN AUGUSTIN AUROL

Profesor educație fizică și sport, director – Liceu Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj

15. IUGA MARCEL

Impiegat mișcare, expert securitate și sănătate în muncă – SC Aktor STA

16. ROTARU EUGEN MIRCEA

Profesor legislație/instructor – SC Rotaria Impex SRL Blaj

17. MARCU ANA

Profesor limba și literatura română, director adjunct – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

18. FRĂȚILĂ LILIANA EUFIMIA

Inginer, impiegat mișcare Stația CFR Copșa Mică

19. BAN GHEORGHE

Contabil, pensionar

20. BOGDAN VASILE

Inginer – SC Prenis SRL Blaj

21. CLEJA IOAN

Medic veterinar – SC Blackie Vet SRL Blaj

22. SINEA SILVIU SIMION

Jurist, pensionar

23. TOMOTAȘ VALERIA CRISTINA

Profesor științe socio-umane – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

24. TODEASĂ VIRGIL

Profesor educație fizică și sport, pensionar

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate