Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 iunie, pensionarii îşi vor putea recupera sumele percepute în plus de CASS

Publicat

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, sistarea perceperii cotei de asigurări de sănătate pentru întreaga sumă, în cazul persoanelor care încasează pensii lunare mai mari de 740 de lei, precum şi restituirea eşalonată a sumelor încasate „în mod greşit”, a anunţat primul-ministru Victor Ponta, la finalul şedinţei de Guvern.

Executivul a aprobat marţi Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice. „În mod legal, am pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale şi am oprit încasarea acelei cote de asigurări de sănătate pentru cei care au pensiile peste 740 de lei, dincolo de limita prevăzută de lege”, a declarat şeful Executivului.

De asemenea, premierul a anunţat că, în baza Scrisorii de Intenţie aferente Acordului încheiat cu instituţiile financiare internaţionale, începând cu 1 iunie 2012, pensionarii îşi vor recupera în tranşe lunare egale contribuţiile încasate „în mod greşit”.

„De la 1 iunie, în tranşe lunare egale cu ceea ce guvernele trecute au încasat în mod greşit, vom începe restituirea sumelor către pensionarii cu pensii peste 740 de lei, cărora li s-a încasat în mod greşit o contribuţie de asigurări sociale de sănătate pentru întreaga sumă şi nu doar pentru diferenţa de la 740, aşa cum, de altfel, a decis Curtea Constituţională”, a subliniat premierul Ponta.

Totodată, primul-ministru a precizat că un alt punct al Ordonanţei de Urgenţă adoptate de Guvern vizează recuperarea, din conturile autorităţilor locale, a sumelor distribuite de Cabinetul precent prin Hotărârea de Guvern nr. 255/2012.

Vicepremierul Florin Georgescu, ministrul Finanţelor, a adăugat că decizia Guvernului vizează blocarea sumelor necheltuite de către autorităţile locale cărora le-au fost alocate fonduri prin HG nr. 255/2012, prin actul normativ adoptat marţi, urmând ca sumele recuperate astfel să fie utilizate pentru priorităţile Guvernului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    miercuri, 09.05.2012 at 10:22

    IN SFARSIT CINEVA DUPA 2 ANI IN CARE SE STRDUIA SA MURIM , SE MAI GANDESTE SA RASUFLAM CU ACESTE SCUNPIRI ZILNICE.CUM IN ACESTI ANI AM AVUT PARTE DE CINIZMUL LUI BASESCU, CA SUNTEM MULTI, CA NU MUNCIM ,(DESI AM MUNCIT MULTI PESTE 40 ANI)CA TRAIM PREA MULT, CA SUNTEM POVARA STATULUI REFORMAT DE EL, (CARE REFORMA?????)ACUM PUTINA OMENIE, ENPATIE NE BUCURA IN ULTIMELE ZILE, LUNI, ANI DIN VIATA NOASTRA.NICI ATATA OMENIE SA NU AIBA CINEVA CA BASESCU CHIAR NU INTELEG ATATA RAUTATE, INDIFERENTA, FATA DE SEMENI LUI PE CARE DUAPA CONSTITUTIE SI JURAMANT PE BIBLIE SI CONSTITUTIE O REPREZINTA INDIFERENT DE RELIGIE, BOGATIE, LINBA VORBITA.DARA LA EL TOTUL ESTE LA MISTO.SPER LA PONTA SA NU FIE LA FEL.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax