Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

De la 1 mai, cardul de sănătate OBLIGATORIU pentru pacienţii care se prezintă la Spitalul Judeţean Alba şi în ambulatoriu. RECOMANDĂRI

Publicat

IMG_8032Conducerea Spitalului Judeţean Alba a transmis că de luni, pacienţii care vor veni la unitatea medicală din oraş trebuie să deţină asupra lor cardul de sănătate.

Potrivit managerului spitalului, Nicoleta Coşarcă cei care nu şi-au activat cardul de sănătate la medicul de familie o vor putea face şi în incinta unităţii medicale, la un ghişeu special pentru această procedură. În momentul în care vor fi internaţi sau se prezintă la ambulatoriu pentru consultaţii, în ambele cazuri cu bilet de trimitere, trebuie să deţină asupra lor cardul de sănătate.

De la 1 mai, pacienţii trebuie să se „înarmeze” cu răbdare şi bineînţeles cardul de sănătate. Conducerea Spitalului Judeţean Alba a anunţat că, după această dată, oamenii trebuie să se prezinte cu cardul de sănătate, dar şi cu bilet de trimitere, în trei cazuri:

1. La internare

2. În ambulatoriu

3. La recoltare de analize şi investigaţii paraclinice la radiologie (CT, RMN)

conducere spital alba iuliaNicoleta Coşarcă a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în incinta Spitalului Judeţean Alba şi ambulatoriu, o persoană va fi la dispoziţia pacienţilor pentru a activa cardul de sănătate, în cazul în care nu s-a realizat această procedură la medicul de familie.

În cazul pacienţilor care nu au card de sănătate sau au refuzat să îl primească, aceştia trebuie să se prezinte la spital cu o adeverinţă de la Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

„Pentru pacienţii care sunt internaţi în spital şi vor fi externaţi după 1 mai, apelăm la aparţinătorii acestora să le aducă cardurile de sănătate sau adeverinţa de la CAS Alba. De la 1 mai, cel mai important element pentru cei care vor veni la spital va fi cardul de sănătate, chiar dacă nu este activat”, a mai adăugat mangerul spitalului, Nicoleta Coşarcă.

Cei care şi-au pierdut cardul de sănătate trebuie să îl declare pierdut în Monitorul Oficial, apoi să se prezinte la Casa de Asigurări de Sănătate pentru solicitatea unui alt card. De această dată, solicitantul va trebui să plătească o taxă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate