Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

De la 1 mai, cardul de sănătate OBLIGATORIU pentru pacienţii care se prezintă la Spitalul Judeţean Alba şi în ambulatoriu. RECOMANDĂRI

Publicat

IMG_8032Conducerea Spitalului Judeţean Alba a transmis că de luni, pacienţii care vor veni la unitatea medicală din oraş trebuie să deţină asupra lor cardul de sănătate.

Potrivit managerului spitalului, Nicoleta Coşarcă cei care nu şi-au activat cardul de sănătate la medicul de familie o vor putea face şi în incinta unităţii medicale, la un ghişeu special pentru această procedură. În momentul în care vor fi internaţi sau se prezintă la ambulatoriu pentru consultaţii, în ambele cazuri cu bilet de trimitere, trebuie să deţină asupra lor cardul de sănătate.

De la 1 mai, pacienţii trebuie să se „înarmeze” cu răbdare şi bineînţeles cardul de sănătate. Conducerea Spitalului Judeţean Alba a anunţat că, după această dată, oamenii trebuie să se prezinte cu cardul de sănătate, dar şi cu bilet de trimitere, în trei cazuri:

1. La internare

2. În ambulatoriu

3. La recoltare de analize şi investigaţii paraclinice la radiologie (CT, RMN)

conducere spital alba iuliaNicoleta Coşarcă a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în incinta Spitalului Judeţean Alba şi ambulatoriu, o persoană va fi la dispoziţia pacienţilor pentru a activa cardul de sănătate, în cazul în care nu s-a realizat această procedură la medicul de familie.

În cazul pacienţilor care nu au card de sănătate sau au refuzat să îl primească, aceştia trebuie să se prezinte la spital cu o adeverinţă de la Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

„Pentru pacienţii care sunt internaţi în spital şi vor fi externaţi după 1 mai, apelăm la aparţinătorii acestora să le aducă cardurile de sănătate sau adeverinţa de la CAS Alba. De la 1 mai, cel mai important element pentru cei care vor veni la spital va fi cardul de sănătate, chiar dacă nu este activat”, a mai adăugat mangerul spitalului, Nicoleta Coşarcă.

Cei care şi-au pierdut cardul de sănătate trebuie să îl declare pierdut în Monitorul Oficial, apoi să se prezinte la Casa de Asigurări de Sănătate pentru solicitatea unui alt card. De această dată, solicitantul va trebui să plătească o taxă.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC: Bilete gratuite de călătorie pentru persoanele cu handicap, eliberate de luni

Publicat

protectia copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba informează, persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap de pe raza județului Alba, că începând de luni, 25 februarie 2019, se eliberează biletele gratuite de călătorie. Eliberarea biletelor gratuite de călătorie pentru persoanele încadrate în grad de handicap, conform prevederilor Legii nr. 448/2006 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Drumurile din Apuseni pentru care Guvernul a garantat reabilitarea vor fi doar peticite. Reacția deputatului Roman

Publicat

gropi

Drumurile naționale DN74 și DN75 din Munții Apuseni nu vor fi reabilitate complet în acest an, susține deputatul PNL de Alba, Florin Roman. Acesta a transmis vineri, într-o conferință de presă, că amendamentul la bugetul de stat pe 2019 privind finanțarea celor două drumuri care fac legătura cu Țara Moților nu a fost votat.  Vezi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

„Prudenţă maximă la volan!”. Recomandările Poliţiei Alba pentru şoferi, în condiţii meteo nefavorabile

Publicat

masina politia iarna

Poliţia Alba atenţionează şoferii să manifeste prudenţă maximă în trafic, având în vedere condiţiile meteorologice prognozate pentru perioada imediat următoare. Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea următoarelor reguli: Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Cugir, REŢINUT de Poliţie după ce a furat un telefon dintr-un bar

Publicat

catuse

Un bărbat din Cugir a fost reţinut de poliţişti după ce a furat telefonul unui concetăţean, pe terasa unui local din oraş. Acesta este recidivist. Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir l-au reţinut pe un bărbat de 39 de ani, din Cugir, care este cercetat pentru săvârșirea unei infracţiuni de furt. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate