Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 mai, taxă specială de gunoi pentru locuitorii din Alba Iulia care nu au contract cu operatorul de salubrizare. Cât vor avea de plătit


Publicat

pubele polaris

pubele deseuri polaris gunoiPrimăria Municipiului Alba Iulia pregăteşte taxă specială de salubrizare pentru persoanele fizice şi firmele care nu au încheiat contract cu operatorul Polaris. În cazul persoanelor fizice fără contract de salubrizare, taxa este de 20 de lei / persoană / lună, iar pentru firme, de 200 lei /mc. Această taxă va intra în vigoare de la 1 mai, dacă va fi aprobată în Consiliul Local. Până atunci, proiectul este în dezbatere publică.

În vederea asigurării salubrizării municipiului Alba Iulia la un nivel cât mai performant, pentru asigurarea protecției mediului și a sănătății populației, conform prevederilor legale, operatorii serviciilor publice de salubritate au obligația să asigure colectarea, transportul și depozitarea în vederea eliminării deșeurilor municipale nepericuloase provenite de la toți producătorii de deșeuri, persoane fizice și persoane juridice din municipiul Alba Iulia.

Pentru acoperirea costurilor efectuate prin prestarea serviciilor de către operator la utilizatorii fără contract se impune constituirea unei taxe de salubritate în cazul prestațiilor de care beneficiază individual utilizatorii fără contract din municipiul Alba Iulia.

Beneficiarii serviciului public de salubrizare pentru care se instituie taxa specială de salubrizare sunt: persoanele fizice și juridice care nu au încheiat contract de prestări servicii cu operatorul serviciilor publice din municipiul Alba Iulia, inclusiv persoanele fizice și juridice ale căror contracte au fost denunțate în mod unilateral conform prevederilor legale, de către operatorul de servicii publice de salubrizare.

Potrivit proiectului de hotărâre supus dezbaterii publice, pentru stimularea utilizatorilor beneficiari ai serviciului de salubrizare care nu au încheiat contract de salubrizare, de a încheia contracte cu operatorul, s-a propus o creștere de 33 – 35% față de prețurile prestațiilor aprobate și aplicate utilizatorilor care au contract direct cu operatorul.

Astfel, începând cu data de 1 mai, se instituie, pe raza administrativ-teritorială a municipiului Alba Iulia, taxa specială de salubrizare aplicată pentru prestațiile de care beneficiază individual utilizatorii serviciului public de salubrizare, fără contract de prestări servicii de salubrizare încheiat cu operatorul acestor servicii publice.

Cuantumul taxei speciale de salubrizare în cazul persoanelor fizice fără contract de salubrizare este de 20 de lei / persoană / lună. Taxa specială se calculează pentru fiecare persoană care locuiește cel puțin o lună calendaristică în imobil / apartament.

În cazul persoanelor juridice și persoanelor fizice autorizate sau asimilate acestora, fără contract de salubrizare, cuantumul taxei speciale de salubrizare este de 200 de lei / mc. Suma totală de plată pe lună se calculează înmulțind taxa specială lei / mc cu nr. de mc / lună de deșeuri ridicate și transportate de operator.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea modului de stabilire și aplicare a taxei speciale de salubrizare în oraș se supune dezbaterii publice în perioada 17 martie — 16 aprilie și poate fi consultat la sediul Primariei municipiului Alba Iulia, strada Calea Moților, nr 5A, iar propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare, pot fi depuse la registratura Primăriei municipiului Alba Iulia, camera 8.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Nicu

  marți, 28.03.2017 at 22:58

  Cei care practica compostarea in gospodarii si duc materialele reciclabile la centre de reciclare vor fii scutiti de la plata acestei taxe? Altfel dupa cum o vad eu aceasta taxa ar incalca Legea 211/2011 privind regimul deseurilor, Art. 31 (1) Autoritatile administratiei publice locale, potrivit prevederilor art. 4 alin. (1)-(3) si art. 20, au
  urmatoarele responsabilitati: d) sa incurajeze compostarea individuala in gospodarii.

 2. Ion

  miercuri, 29.03.2017 at 11:10

  Ianuarie 39 lei. Februarie 56 lei. Martie 73 lei..Ori ei sunt batuti in cap ori noi ca ii lasam sa isi bata joc de buzunarul nostru. Firma ce avea contract inaintea astora oare nu a umplut suficient buzunarul domnului primar ? Jeguri…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Prelungirea mandatelor pentru primari, consilieri și șefii de consilii județene, neconstituțională. Decizie CCR

Publicat

Actele normative care se referă la prelungirea mandatelor aleşilor, dar şi cine stabileşte data alegerilor sunt neconstituţionale, a decis, miercuri, Curtea Constituţională a României (CCR), potrivit unor surse, citate de agerpres.ro.

În cazul admiterii uneia dintre sesizări, s-a stabilit că prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale se face în Parlament, nu prin OUG.

Pentru a doua sesizare, CCR a hotărât că există un paralelism legislativ pe care Constituţia nu îl agreează, au precizat sursele citate.

Pe 13 mai, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat OUG privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016 – 2020, cu amendamente.

„Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă sau stării de alertă”, stipulează proiectul.

Acesta mai prevede că procedurile privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgenţă sau stării de alertă, iar data alegerilor se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votării.

sursă: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

152 cazuri noi în România, în ultimele 24 de ore. Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 19.669. Date oficiale din 3 iunie

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 19.669 în România, potrivit datelor transmise miercuri, 3 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 152 cazuri noi, raportate în ultimele 24 de ore.

Citește și ALBA: 4 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. Numărul infectărilor a trecut de 400, de la începutul epidemiei

Până marți erau raportate 19.517 cazuri (119 noi), iar 13.526 persoane erau declarate vindecate și externate.

Situația îmbolnăvirilor pe județe (sursa INSP – 3 iunie):

Județ / număr cazuri

Suceava: 3.540

Mun. București: 2.081

Neamț: 884

Botoșani: 789

Brașov: 762

Arad: 698

Mureș: 683

Hunedoara: 634

Vrancea: 632

Bihor: 627

Galați: 616

Iași: 594

Cluj: 564

Ilfov: 536

Bacău: 511

Sibiu: 509

Timiș: 508

Alba: 394 (402, potrivit DSP Alba)

Ialomița: 368

Bistrița-Năsăud: 343

Dâmbovița: 298

Constanța: 283

Argeș: 267

Dolj: 233

Covasna: 230

Giurgiu: 224

Buzău: 201

Vaslui: 163

Harghita: 153

Tulcea: 153

Gorj: 151

Teleorman: 145

Mehedinți: 115

Prahova: 115

Caraș-Severin: 112

Maramureș: 100

Călărași: 99

Olt: 93

Sălaj: 93

Satu Mare: 62

Brăila: 41

Vâlcea: 31

Grupul de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 3 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.669 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.800 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 1.288 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 152 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 162 de pacienți.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO ACCIDENT grav pe DN 1, în zona Lancrăm. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru una dintre victime. Trafic BLOCAT

Publicat

Un accident rutier s-a produs miercuri, în jurul orei 12:55, pe drumul național DN 1, în zona Lancrăm. Din primele informații, două persoane au fost rănite după un impact între un autoturism înmatriculat în județul Alba și un TIR. Traficul este blocat. 

Potrivit IPJ Alba, traficul rutier este blocat pe DN 1, pe raza localității Lancrăm, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autotren.

În urma evenimentului rutier au rezultat două victime.

UPDATE 3: A fost solicitat și un elicopter SMURD pentru una dintre victime.

UPDATE 2: Potrivit IPJ Alba, conducătorul autoturismului, un bărbat de 49 de ani, a fost proiectat pe partea carosabilă și este inconștient, iar un pasager din autoturism este încarcerat și conștient.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș intervine pentru acordare prim ajutor și descarcerare la un accident rutier produs între un autoturism și un tir pe DN 1 în zona localității Lancrăm.

Din primele informații ar fi vorba despre două victime din care una încarcerată.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD B2 și o ambulanță SMURD TIM.

 

Revenim cu detalii. 

Foto: Alba24, ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 4 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. Numărul infectărilor a trecut de 400, de la începutul epidemiei

Publicat

Numărul total al infectărilor cu COVID-19 în județul Alba a ajuns la 402 , potrivit datelor transmise miercuri de Direcția de Sănătate Publică. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4 cazuri noi.

272 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 21 de decese. Numărul cazurilor active în județ este de 109.

Marți, în Alba au fost prelucrate 418 teste (230 la DSP și 188 la SJU). Numărul total de teste realizate în Alba este de 20.031.

Până marți, erau raportate 398 cazuri (5 noi, 108 active), 264 persoane erau declarate vindecate și erau înregistrate 21 decese. Erau prelucrate 19.613 teste.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate