Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 septembrie: Pâinea se va comercializa doar în magazinele prevăzute cu raioane speciale

Publicat

De la 1 septembrie, odată cu aplicarea TVA de 9%, pâinea ar putea fi vândută doar de magazinele dotate cu raioane speciale amenajate în acest sens. Propunerea a fost făcută de patronul Rompan.

În cazul în care Guvernul va fi de acord cu această propunere, din cele 150.000 de unităţi de comercializare a pâinii existente în România, vor rămâne pe piaţă doar jumătate. Președintele Rompan, Aurel Popescu, spune că măsura este necesară în condiţiile în care pâinea se vinde peste tot, de la colţul străzii la magazinele cu ciorapi.

Acesta a precizat că proiectul de Hotărâre de Guvern este în analiză la Autoritatea Sanitar Veterinară şi la Protecţia Consumatorilor şi prevede ca pâinea să se vândă numai în magazine specializate sau în raioane specializate în magazinele generale.

Preşedintele Rompan susţine că vânzătorii de pâine vor avea răgazul necesar pentru a amenaja raioane speciale în cadrul unităţilor de vânzare.

De la 1 septembrie se va aplica un nivel mai mic al TVA la pâine. Marii retaileri s-au angajat că vor ieftini pâinea cu 15%, însă oficialii Rompan susţin că nu pot obliga şi micii comercianţi să facă acelaşi lucru.

sursa: evz.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax