Connect with us
Publicitate

Uncategorized

DE LA 19.30: Piesa de teatru „Quartet” la Teatrul Prichindel din Alba Iulia. Lansare de carte la PREFAȚA Festivalului Internațional de Teatru „Povești”

Publicat

Afis Quartet PREFATA - Festivalul de Teatru Povesti Sâmbătă la Alba Iulia are loc Prefața Festivalului Internațional de Teatru „Povești”. Organizatorii au pregătit pentru acest evenimente două piese de teatru, una pentru copii, iar alta pentru adulți și tineri, și o lansare de carte. Astfel că de la ora 19.00 la Teatrul Prichindel se va juca piesa „Quartet”, sub regia lui Dan Tudor. De la ora 20.30, va avea loc lansarea de carte a lui Ion Moldovan, „Să crezi, să iubești, să dăruiești…Adela Mărculescu”.

În perioada 1-5 octombrie, la Alba Iulia va avea loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”. Organizatorii au pregătit o Prefață a festivalului, care a început cu un spectacol pentru copii, „Prințesa Zulufina”, în regia lui Cristian Pepino. Seara continuă cu piesa de teatru „Quartet”, în regia lui Dan Tudor. Tinerii și adulții sunt așteptați la Teatrul Prichindel să vadă piesa „Quartet”, prima producție ”Teatrelli – Theatre, Music&More”. Patru mari actori își unesc forțele într-un spectacol emoționant, un adevărat elogiu adus Artistului, a cărui bucurie de a „Arde” în fața publicului de oriunde rămâne nealterată de-a lungul timpului.

Adela Mărculescu, Florina Cercel, Costel Constantin și Damian Crâșmaru, sub bagheta regizorală a ”neatâmpăratului” Dan Tudor, reușesc împreună să sublinieze efortul de a susține ”un ultim concert” – de ziua lui Verdi – în fața spectatorilor.

De data aceasta, de la azilul de bătrâni în care sunt obligați să-și petreacă anii din urmă ai vieții patru foști artiști de operă care au format cândeva un renumit Quartet.

Lansare de carte PREFATA - Festivalul de Teatru Povesti De la ora 20.30, va avea loc lansarea de carte a lui Ion Moldovan, „Să crezi, să iubești, să dăruiești…Adela Mărculescu”, eveniment care va încheia seara. Despre bunele și relele din cariera ei de după 1989, din viața Teatrului Național din București căreia i-a rămas fidelă din 1964 până azi, dar și din aceea a Teatrului Metropolis unde joacă în calitate de actriță invitată, vorbește mai cu seamă în noua carte Adela Mărculescu.

Vrând-nevrând, adică fiindcă așa a vrut intervievatorul, pentru că așa a impus-o firul amintirilor, deoarece așa a cerut-o logica internă a cărții, Să crezi, să iubești, să dăruiești…ne întoarcem în trecutul de dinaintea lui 1990. Ocazie de a ne reîntâlni cu spectacole de referință, cu mari acoti, cu maești, cu colegi, cu prieteni prețuiți de Adela Mărculescu. Unii dintre acești prieteni joacă acum pe alte scene, în alte lumi. Alții s-au retras și, câteodată, fiindcă așa sunt vremurile, parcă prea favorabile uitărilor nedrepte, numele lor nu mai spun mare lucru generațiilor ceva mai tinere. afișe și pe scene.

AICI PROGRAMUL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU „POVEȘTI”,  1-5 octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax