Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”De la altar la câmp”: Povestea predicatorului din Alba Iulia, culegător de salată în Germania, prezentată de ziarul Bild

Publicat

Povestea lui Radu, un predicator la o mică biserică penticostală din Alba Iulia, care muncește sezonier pe un câmp din Ronnenberg, în apropiere de Hanovra, a fost făcută publică de publicația germană Bild. 

În vârstă de 31 de ani, Radu Alin Lacătuș, din Alba Iulia, lucrează momentan pe un câmp de salată iceberg din Germania.

Acesta și-a spus povestea pentru publicația germană Blind, care a tirat reportajul ”De la altar la câmp”.

Pentru reporterii germani, tânărul din Alba Iulia, a declarat că în două luni de lucru în Germania, câștigă mai mult decât într-un an în România.

„Sunt predicatorul unei mici biserici penticostale”, le-a spus Radu jurnaliștilor germani. „Dar nu pot trăi din banii care-i fac la biserică. Câștig mult mai mult aici în două luni decât în ​​România într-un an”, le-a declarat acesta reporterilor de la Bild.

Radu a mers în Germania alături de soția și fratele său și este ultimul din cei 17 lucrători sezonieri angajați de fermierul german Hermann Voges, de 58 de ani.

De obicei, ei vin cu mașina. Dar frontierele cu Ungaria și Cehia sunt închise, motiv pentru care le-am plătit avionul și chiar am amenajat două containere locuibile în curte pentru a respecta regulile din timpul pandemiei”, spune Voges.

Fermierul Voges își plătește sezonierii cu 9,36 euro pe oră, iar Radu nu se ferește de munca grea de la câmp. „El ar dori să lucreze câte 12 ore pe zi, șapte zile din șapte”, spune fermierul, iar Radu îl completează: „Dumnezeu îmi dă putere”.

Până la sfărșitul lunii iulie, când Radu vrea să se întoarcă acasă să predice, acesta a câștiga aproximativ 3.600 de euro net. Acasă la Alba Iulia îl așteaptă doi copii, unul de 5 și unul de 8 ani, care au rămas în grija bunicilor.

sursă: bild.de, digi24.ro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 27.05.2020 at 17:46

    Cine te-a pus sa mergi la penticostali ? Daca erai la ortodoxi acum aveai masina, casa cu curte si cont in banca. Incurcate sunt caile Domnului !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax