Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

De la Micești și Bărăbanț, în Maldive și Bangladesh. Mircea Hava a ajuns în comisia PE de relații cu țările din Asia de Sud

Publicat


Mircea Hava și-a mutat atenția de la problemele edilitare ale municipiului Alba Iulia și ale cartierelor Oarda, Micești și Bărăbanț, la cele ale unor țări mai exotice, precum Maldive, Sri Lanka sau Nepal. În calitate de europarlamentar, fostul primar al municipiului Alba Iulia a ajuns membru al Comisiei pentru relații cu țările din Asia de Sud. Acest organism permanent al Parlamentului European (PE) acoperă relațiile interparlamentare cu Bangladesh, Bhutan, Maldive, Nepal, Pakistan și Sri Lanka.

Temele pe care va trebui să le abordeze Mircea Hava cu politicienii din aceste țări sunt, potrivit documentelor PE, democrația, drepturile omului și schimbările climatice, dar și unele aspecte legate de comerț, în special ținând cont de rolul sporit al Europei Parlamentul după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona.

În afară de Maldive și Nepal, este vorba despre țări cu dosare relativ sensibile în relația cu Uniunea Europeană.

”Relațiile cu aceste țări, în timp ce se dezvoltă în continuare, se bazează pe motive juridice diferite, care reflectă diverse modele de intensitate în schimburile comerciale, fluxurile de investiții, cooperarea pentru dezvoltare, asistență tehnică sau legături culturale.

Astfel, există acorduri de cooperare cu Bangladesh, Nepal, Sri Lanka și Pakistan. Deși acestea nu prevăd întotdeauna în mod explicit o prelungire parlamentară, este prevăzut dialogul politic. În acest spirit, întâlniri între legislatori au avut loc în mod regulat din 1981. Au avut loc peste 45 de reuniuni interparlamentare, care acoperă toate cele șase țări, ceea ce a ajutat deputații să dezvolte o mai bună înțelegere a acestor țări” a scris șeful acestei comisii, Jean Lambert.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. pilu

  miercuri, 07.08.2019 la 13:40

  Daca si pe alea le rezolva ca astea din Alba Iulia, avem un fost primar care face acum Romania de cacao. Casa-i obisnuit el, atat il duce capul.

 2. Maya

  miercuri, 07.08.2019 la 14:13

  Este clar pe cine ne bazam in PE…ar fi putut sa lasa orasul ingrijit si curat inainte sa plece (cu iarba taiata)…sa speram ca nu ne face tara de rusine .

 3. ion

  miercuri, 07.08.2019 la 14:45

  Ne bucuram ca am scapat de Hava din Alba Iulia , dar e trist ca a ajuns un asemenea …… sa ne reprezinte tara, mai mult vrea sa se implice in problemele unor tari si el nu a fost capabilș sa rezolve problemele unor cartiere…wtf?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la Serviciul de Ambulanță Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. Condiții

Publicat

birou gol

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba – șofer autosanitară I – Stația Centrală Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate