Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la sfârşitul anului firmele pot plăti taxele şi impozitele online. Primăria Alba Iulia înscrisă în platforma unde se fac plăţile

Publicat

Pentru evitarea cozilor de la taxe şi impozite locale, de la sfârşitul acestui an firmele îşi vor putea achita dările către stat online pe ghiseul.ro. Şi primăria municipiului Alba Iulia este înscrisă în această platformă, astfel că persoanele juridice din localitate pot face plata online a taxelor şi impozitelor locale.

Această platformă a fost creată ca urmare a extinderii Sistemului Naţional Electronic de Plată Online (SNEP) a taxelor şi impozitelor şi pentru persoane juridice.

„La finalul anului 2014, inclusiv persoanele juridice vor putea să-şi plătească taxele şi impozitele locale pe ghiseul.ro. SNEP nu trebuie văzut ca un sistem care încearcă să excludă alte sisteme existente, ci este un sistem complementar, care vine în sprijinul celorlalte deja existente. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, ar trebui să fie foarte simple” , a declarat Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României.

Întrebată despre problemele privind distribuirea datelor de acces pe ghiseul.ro către contribuabili şi firme, Popescu a menţionat că s-a ajuns la concluzia că trebuie extinse modalităţile de emitere a datelor acces, respectiv să se mărească numărul de emitenţi astfel încât datele de acces să poată fi eliberate nu doar de către primării, ci şi de sucursalele ANAF şi chiar prin sistemul bancar.

În primul trimestru din 2014 s-au înrolat în ghiseul.ro 40 de primării, faţă de cele 30 de primării care se înrolaseră în 2013. S-a ajuns la un număr de 113 primării înrolate în ghiseul.ro la finalul primului trimestru.

Majorarea numărului de primării înscrise s-a văzut şi la nivelul plăţilor, astfel că valoarea taxelor şi impozitelor achitate prin ghiseul.ro a crescut de 2,4 ori în primul trimestru din acest an, la 9 milioane de lei.

sursa: mediafax.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax