Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la ulei şi zahăr, la tichete de masă. Ajutoarele alimentare de la UE ar putea fi înlocuite cu bonuri

Publicat

Românii care până acum primeau ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, respectiv făină, ulei sau zahăr ar putea primi tichete de masă. Intenţia autorităţilor este de a elimina în acest fel înghesuiala și cozile de la ridicarea pachetelor, dar şi suspiciunile de fraudă din licitațiile pentru produse. Valoarea tichetelor nu a fost încă stabilită.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, tichetele ar urma să fie distribuite prin Poşta Română. Aproape trei milioane de români primesc de la Uniunea Eurpeană pachete cu alimente care conţin făină, mălai, paste, ulei, zacuscă, bulion, conserve de carne de porc, zahăr şi miere. În acest an ajutoarele de Uniunea Europeană vor fi înlocuite cu tichete de masă.

Noul sistem ar putea descuraja fraudele cu bani europeni. Ministrul Fondurilor Europeni a mai spus că pentru persoanele care au alt tip de ajutor, urmează să se stabilească ce instituții pot prelua sarcina distribuţiei.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax