Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De LUNI: Creștinii ortodocși intră în Săptămâna Albă, de dinaintea Postului Mare. Se pot mânca brânză, ouă, pește

Publicat

Creştinii ortodocşi intră luni în Săptămâna Albă, denumită și Săptămâna Brânzei, care precede postul Paştelui – cel mai aspru din an, post care va dura până în 20 aprilie. În această săptămână se pot mânca brânză, ouă şi peşte în zilele de miercuri și vineri, numite de Biserica ortodoxă zile de „harți”.

Citește și POSTUL PAȘTELUI: Cel mai lung și aspru post din an

În Săptămâna Albă nu se mai gătesc preparate cu carne, însă sunt permise ouăle, brânza şi peştele. Postul Paştelui va începe în 3 martie şi se va încheia la 20 aprilie, când se va sărbători Învierea Domnului. Acest post este considerat cel mai aspru din an – are şapte săptămâni şi doar două zile cu dezlegare la peşte, în 25 martie, când se sărbătorește Bunavestire şi în 13 aprilie, de Florii.

Citeşte şi MESAJE de FLORII: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, ţine să sublinieze că postul nu este o „cură de slăbire”, ci una a împăcării cu apropiaţii, a rugăciunii şi a faptelor bune. În acest an, Paştele ortodocşilor se sărbătorește  în aceeaşi zi cu cel al catolicilor, la fel cum s-a întâmplat în 2010 şi 2011. La fel se va întâmpla și în 2017, la 16 aprilie, şi în 2025, la 20 aprilie. Altfel, diferenţa dintre Paştele catolic şi cel ortodox, poate varia de la o săptămână la cinci săptămâni, cum s-a întâmplat în 2008.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Mihai

    vineri, 21.03.2014 at 18:29

    Faptul ca s-a ajuns in stadiul in care se fac declaratii din partea Patriarhiei despre inseamna ca amploarea acestei viziuni este una majora. Nu surprinde pe nimeni, mai ales ca traim in secolul in care folosim orice oportunitate pentru detoxifiere, sperand ca,a stfel, vom ajunge sa ne (re)cunoastem.

  2. Post

    duminică, 23.03.2014 at 22:57

    Postul Pastelui este cel mai lung dintre toate sarbatorile religioase. Si pentru ca in aceasta perioada este nevoie sa ne schimbam dieta alimentara, vom ajunge sa folosim acest post ca pretext pentru curele de detoxifiere ori slabire.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax