Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Şcolile se deschid luni, 17 mai, pentru milioane de elevi. Cu sau fără mască? Anunțul ministrului Educației

Publicat

Purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în curtea unităţilor de învăţământ începând de luni, anunţă Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

„De săptămâna viitoare, în exteriorul şcolii (spaţii deschise) se poate renunţa la obligativitatea purtării măştii de protecţie”, anunţă Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei precizează, însă, că se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările.

”Am transmis inspectoratelor că de săptămâna viitoare, în exteriorul școli, în spații deschise se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerația.

Deci regula generală este aceea a posibilității de renunțare la masca de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, pentru a nu transforma curtea școlii în spații aglomerate păstrăm regula decalării programului orar, deci implicit declarării pauzelor, implicit evităm formarea de aglomerări în curtea școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

„Pe 15 mai se elimină portul măştii în exterior cu unele excepţii, târgurile, pieţele sau staţii de transport public”, a explicat joi preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit ministrului, săptămâna viitoare (17-23 mai) în şcolile din 2.527 de localităţi toţi elevii vor putea merge la şcoală, cu prezenţă fizică (Scenariul Verde). „Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situaţie (90%)”, afirmă ministrul.

Ministrul Educaţiei susţine că în 654 de localităţi, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (Scenariul Galben) elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, şi a XI-a (300.000 elevi reprezentând circa 10%).

„Scenariul Roşu (suspendarea tuturor activităţilor cu prezenţă fizică) se aplică şcolilor din localităţile care ar putea fi carantinate, precum şi claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, menţionează Sorin Cîmpeanu.

surse: Mediafax, Edupedu, Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax