Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De luni, la UAB: Elevii și studenții din Alba Iulia află poveşti de succes de la profesionişti consacraţi. Soluţii practice pentru dezvoltarea carierei


Publicat

Timp de o săptămână, începând cu data de 7 aprilie la Alba Iulia se desfăşoară Conferinţele practice BookLand Evolution. Acestea vor aduce în fața liceenilor şi studenţilor profesionişti consacrati, care le vor împărtăşi propriile poveşti de succes şi le vor răspunde la întrebări. Inițiativa are ca scop dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, prin soluții practice și experiențe reale de viață, urmare a implicării invitaților de excepție, capabili să inspire și să motiveze.

Conferințele se vor desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 18.00-20.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918”: luni, miercuri, joi şi vineri, în Amfiteatrul A9, iar marți, în Amfiteatrul A6. Conferințele vor aduce pe scenă câte trei vorbitori în fiecare seară.

În prima zi a conferințelor, invitații speciali sunt: Vasile Calofir (actor), Cipriana Stan (fondatoare Ping și Pong) și Bogdan Duma (președinte CSU Alba Iulia). Timp de 2 ore, tinerii le vor cunoaște poveștile de succes și le vor putea adresa întrebări, descoperind astfel secretul succesului lor și ce a stat la temelia lui.

Printre personalitățile care au răspuns deja invitaţiei se numără Adrian Dușa, Alexandra Rus, Liviu Cernat, Marius Ceteraș, Silvan Stâncel, Teodora Iordăchescu, Dan Alexe. Joi, 10 aprilie, reprezentanții Romanian Business Leaders îi vor iniția pe tineri în lumea antreprenoriatului.

„Într-o zi de luni oarecare, am fost invitată să iau parte la un dialog. Cu liceeni, despre carte și despre viață. Cartea e ea însăși o viață, respiră, transmite informație, creează și dăruiește emoții, iar viața… categoric, viața fiecăruia poate să fie subiect de carte, în funcție de autor și de inspirația lui. Cumva, invitația aceasta era ceva ce așteptam, ce îmi doream. Am primit-o, așadar, cu bucurie și entuziasm, cu încântare și fascinație, nu pentru că era vorba de un dialog, îl practic în fiecare zi. Sunt om de comunicare și îmi place să cred că replicile îmi sunt la îndemână, ele sunt asul meu permanent din propria mânecă. Dar dialogul cu liceeni, adolescenți, tineri frumoși aflați în căutarea sinelui și a drumului celui mai potrivit în propria lor viață e unic, special. Ceea ce le voi împărtăși din experiența mea îi poate ajuta să-și scrie, cu talent și imaginație, cartea personală… Personal, m-aș mulțumi ca, prin acest dialog, să construim, ei și cu mine, cel puțin un sens giratoriu, cu prioritate în toate sensurile. Iar prin dialogul acesta îmi pot exprima cel mai bine recunoștința față de aceia, puțini, dar extraordinari, care și-au pus amprenta înțelepciunii lor asupra vieții mele. Ea, viața mea, e sigur o carte… cea pe care mizez întotdeauna”, a declarat Alexandra Rus.

„Important e azi nu CE, ci CUM. Grație internetului, dar nu numai, avem astăzi acces practic cam la orice resursă informațională. Si totuși cred că secretul lucrurilor nu stă în acces și în infomația brută ci în modul în care înțelegem să o folosim în mod personal. Ori a înțelege cum să o folosești, a vedea dincolo de cortină, a citi mesajele dincolo de cuvinte presupune curaj, dorință, motivație și experiențe de viață. Fiecare om este valoros, doar că unii nu o știu… Fiecare om este pe lângă o sursă de informații specifice și o energie divină care, canalizată optim și pusă în contextul potrivit, cu siguranță produce efectele ale succesului. În relație cu tine însuți nu există succes, ci doar împlinire și fericire. Succesul e ceea ce văd alții la tine atunci când tu eşti împlinit și fericit…“, a spus Silvan Stâncel.

Caravana Conferintelor BookLand Evolution va ajunge apoi în alte 22 orașe din țară. Următorul oraș din itinerariu este Târgu Mureș.

Pe durata celor 120 zile de conferinte, peste 500.000 de tineri vor putea să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de 360 de personalităţi marcante, din domenii precum business, mass-media, cultură, entertainment, științe, sport sau non-profit.

Totodată, BookLand Evolution le pregătește tinerilor încă o surpriză: este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi urși reperați pe raza județului Alba. Unde au fost descoperite urmele animalelor

Publicat

Prezența a doi urși pe raza județului Alba a fost semnalată, marți, de coordonatorul tehnic al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir.

Într-o postare pe Facebook, însoțită de mai multe fotografii acesta a precizat faptul că un exemplar de urs a fost semnalat în zona Crăciunel, iar un altul în proximitatea satului Ighiel.

Reamintim că în urma cu aproximativ o lună prezența unui alt exemplar de urs a fost semnalată în proximitatea municipiului Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: FOTO AVERTIZARE: Un URS de talie mare și-a făcut apariția lângă Alba Iulia. Atenționare pentru cei care merg în drumeții

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Justiţiei: Pensiile de serviciu nu pot fi eliminate. Se dorește să se ajungă la un nivel cât mai aproape de salariu

Publicat

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi, că nu este posibil ca pensiile de servicu să fie eliminate, dar se doreşte să se ajungă la un nivel „echilibrat, cât mai aproape de salariu.

„Sunt discuţii care se derulează. Vor fi prezenţi la aceste discuţii de astăzi şi reprezentanţii sistemului judiciar, preşedintele CSM, doamna preşedintă a Înaltei Curţi şi doamna procuror general şi vom discuta şi astăzi, poate şi în altă zi despre problema pensiilor, dar nu în ideea de a se elimina efectiv aceste pensii, pentru că nu este posibil.

Ştim foarte bine, au fost încercări de-a lungul timpului, am tras semnale de alarmă de-a lungul timpului să nu se creeze această iluzie în spaţiul public şi să nu se hrănească acest discurs că aceste pensii pot fi eliminate în totalitate. Aceste pensii de serviciu sunt protejate de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale”, a declarat Stelian Ion, la Ministerul Muncii.

El a adăugat că este important să se ajungă „la un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu, aşa cum spun şi normele europene şi cum sugerează şi criteriile internaţionale”.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noile tarife pentru gunoi în Alba Iulia: Cu cât a scăzut prețul pentru fiecare locuitor în parte. Vot în Consiliul Local

Publicat

Tarifele pentru colectarea și transportul gunoiului din Alba Iulia au fost modificate. Mai exact, tarifele pentru locuitorii din Alba Iulia au scăzut la la aproape 8 lei pe lună. 

De asemenea au scăzut și tarifele pentru agenții economici și instituțiile publice de pe raza orașului.

Noile tarife vor fi utilizate din data de 21 mai.

Hotărârea a fost luată marți, 11 mai, într-o ședință a Consiliului Local Alba Iulia.

Cum s-au modificat tarifele

Colectarea separată, transportul separat și depozitarea deșeurilor municipale nesortate de la persoane fizice, asociații de proprietari la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor – Galda de Jos: de la 14 lei de persoană pe lună, fără TVA, la 7,78 lei pers pe lună fără TVA.

Colectarea separată, transportul separat și depozitarea deșeurilor municipale nesortate de la agenți economici și instituții publice la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor – Galda de Jos: de la 197, 86 lei/mc fără TVA, la tarif propus 109.70 lei/mc fără TVA.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

„Este ca jarul într-o groapă pentru grătar.” Reacțiile nucleare au repornit la Cernobîl. Procesul evoluează lent

Publicat

c

La 35 de ani de la cel mai grav accident nuclear din lume, explozia centralei nucleare de la Cernobîl din Ucraina, reacțiile de fisiune mocnesc din nou în masele de combustibil de uraniu îngropate adânc în interiorul unei hale de reactor deteriorate.

Acum, oamenii de știință ucraineni se străduiesc să stabilească dacă reacțiile se vor distruge singure – sau vor necesită intervenții extraordinare pentru a evita un alt accident, scrie sciencemag.org.

Senzorii urmăresc o creștere a numărului de neutroni, un semnal de fisiune, a raportat săptămâna trecută Anatolii Doroshenko de la Institutul pentru Probleme de Siguranță a Centralelor Nucleare (ISPNPP) din Kiev, Ucraina, în timpul discuțiilor despre dezmembrarea reactorului.

„Există multe incertitudini”, spune Maxim Saveliev al ISPNPP. „Dar nu putem exclude posibilitatea unui accident”.

Numărul de neutroni crește încet, spune Saveliev, sugerând că oamenii de știință mai au câțiva ani pentru a afla cum să înăbușe amenințarea.

Orice remediu pe care el și colegii săi îl vor găsi vor fi de un interes deosebit pentru Japonia, care face față consecințelor propriului său dezastru nuclear de acum 10 ani la Fukushima, notează Hyatt.

Oamenii de știință ai guvernului ucrainean încearcă să înțeleagă dacă aceste reacții vor dispărea aşa cum au apărut, adică singure, sau dacă va fi necesară o intervenție pentru a evita un accident, chiar dacă, evident, nu se vorbeşte de consecințe comparabile cu cele din urmă cu 35 de ani, ci despre un eveniment mult mai mic.

„Este ca și cum ar fi jăratic într-o groapă pentru grătar”, spune Neil Hyatt, chimist expert în materiale nucleare la Universitatea din Sheffield, într-un interviu acordat revistei Science..

Când s-a topit nucleul reactorului, tijele de uraniu folosite drept combustibil, învelişul lor de zirconiu, tijele de grafit și nisipul s-au revărsat ca lava.

Au precipitat în pivnița de la intrarea în reactor unde s-au pietrificat în ceea ce se numește FCM (Fuel containing material – material care conține combustibil) adică 170 de tone de uraniu iradiat.

„Sarcofagul” construit în jurul reactorului la un an după accident a permis să intre apa de ploaie, apă care încetinește neutronii și, prin urmare, crește probabilitatea unei coliziuni cu uraniul.

Noua manta trebuia să protejeze și reactorul de apă și așa a şi făcut până când, în unele locuri, numărul neutronilor a început să crească din nou, aproape dublându-se în patru ani, la camera 305/2.

Se estimează că odată cu uscarea FCM, coliziunile dintre neutroni și atomii de uraniu vor fi mai ușoare, caz în care reacția de fisiune ar putea accelera exponențial, eliberând energie nucleară într-un mod necontrolat.

Nu cum s-a întâmplat în 1986, subliniază oamenii de știință ucraineni.

Efectul ar fi unul limitat, dar ar putea provoca totuşi prăbușirea unor secțiuni instabile ale clădirii, eliberând praf radioactiv în noua structură de protecție.

Sursă: G4media.ro, sciencemag.org

Sursă foto: Documentar HBO Cernobyl

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate