Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De luni, la UAB: Elevii și studenții din Alba Iulia află poveşti de succes de la profesionişti consacraţi. Soluţii practice pentru dezvoltarea carierei

Publicat

Timp de o săptămână, începând cu data de 7 aprilie la Alba Iulia se desfăşoară Conferinţele practice BookLand Evolution. Acestea vor aduce în fața liceenilor şi studenţilor profesionişti consacrati, care le vor împărtăşi propriile poveşti de succes şi le vor răspunde la întrebări. Inițiativa are ca scop dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, prin soluții practice și experiențe reale de viață, urmare a implicării invitaților de excepție, capabili să inspire și să motiveze.

Conferințele se vor desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 18.00-20.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918”: luni, miercuri, joi şi vineri, în Amfiteatrul A9, iar marți, în Amfiteatrul A6. Conferințele vor aduce pe scenă câte trei vorbitori în fiecare seară.

În prima zi a conferințelor, invitații speciali sunt: Vasile Calofir (actor), Cipriana Stan (fondatoare Ping și Pong) și Bogdan Duma (președinte CSU Alba Iulia). Timp de 2 ore, tinerii le vor cunoaște poveștile de succes și le vor putea adresa întrebări, descoperind astfel secretul succesului lor și ce a stat la temelia lui.

Printre personalitățile care au răspuns deja invitaţiei se numără Adrian Dușa, Alexandra Rus, Liviu Cernat, Marius Ceteraș, Silvan Stâncel, Teodora Iordăchescu, Dan Alexe. Joi, 10 aprilie, reprezentanții Romanian Business Leaders îi vor iniția pe tineri în lumea antreprenoriatului.

„Într-o zi de luni oarecare, am fost invitată să iau parte la un dialog. Cu liceeni, despre carte și despre viață. Cartea e ea însăși o viață, respiră, transmite informație, creează și dăruiește emoții, iar viața… categoric, viața fiecăruia poate să fie subiect de carte, în funcție de autor și de inspirația lui. Cumva, invitația aceasta era ceva ce așteptam, ce îmi doream. Am primit-o, așadar, cu bucurie și entuziasm, cu încântare și fascinație, nu pentru că era vorba de un dialog, îl practic în fiecare zi. Sunt om de comunicare și îmi place să cred că replicile îmi sunt la îndemână, ele sunt asul meu permanent din propria mânecă. Dar dialogul cu liceeni, adolescenți, tineri frumoși aflați în căutarea sinelui și a drumului celui mai potrivit în propria lor viață e unic, special. Ceea ce le voi împărtăși din experiența mea îi poate ajuta să-și scrie, cu talent și imaginație, cartea personală… Personal, m-aș mulțumi ca, prin acest dialog, să construim, ei și cu mine, cel puțin un sens giratoriu, cu prioritate în toate sensurile. Iar prin dialogul acesta îmi pot exprima cel mai bine recunoștința față de aceia, puțini, dar extraordinari, care și-au pus amprenta înțelepciunii lor asupra vieții mele. Ea, viața mea, e sigur o carte… cea pe care mizez întotdeauna”, a declarat Alexandra Rus.

„Important e azi nu CE, ci CUM. Grație internetului, dar nu numai, avem astăzi acces practic cam la orice resursă informațională. Si totuși cred că secretul lucrurilor nu stă în acces și în infomația brută ci în modul în care înțelegem să o folosim în mod personal. Ori a înțelege cum să o folosești, a vedea dincolo de cortină, a citi mesajele dincolo de cuvinte presupune curaj, dorință, motivație și experiențe de viață. Fiecare om este valoros, doar că unii nu o știu… Fiecare om este pe lângă o sursă de informații specifice și o energie divină care, canalizată optim și pusă în contextul potrivit, cu siguranță produce efectele ale succesului. În relație cu tine însuți nu există succes, ci doar împlinire și fericire. Succesul e ceea ce văd alții la tine atunci când tu eşti împlinit și fericit…“, a spus Silvan Stâncel.

Caravana Conferintelor BookLand Evolution va ajunge apoi în alte 22 orașe din țară. Următorul oraș din itinerariu este Târgu Mureș.

Pe durata celor 120 zile de conferinte, peste 500.000 de tineri vor putea să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de 360 de personalităţi marcante, din domenii precum business, mass-media, cultură, entertainment, științe, sport sau non-profit.

Totodată, BookLand Evolution le pregătește tinerilor încă o surpriză: este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship și part-time jobs în companii sau organizații din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax