Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

De ASTĂZI nu se mai ridică gunoiul din Alba Iulia și restul localităților unde operează Polaris. Autoritățile nu au încă soluții

Publicat

gunoi 23

Colectarea gunoiului menajer din Alba Iulia va fi sistată de luni, 22 martie, au declarat pentru alba24.ro, reprezentații operatorului Polaris.

În aceeași situație se vor afla și localitățile Teiuș, Sântimbru, Mihalț, Galda, Cricău, Stremț, Ciugud și Rădești, localități în care tot firma Polaris operează.

Motivul pentru care localitățile vor fi năpădite de gunoaie este suspendarea autorizației de mediu a operatorului Polaris de a depozita deșeuri menajere la depozitul din Târgu Jiu. În depozitul respectiv firma Polaris transporta gunoiul din Alba Iulia și localitățile mai sus menționate.

Autorizația a fost suspendată de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, luni 15 martie.

Potrivit reprezentaților Polaris, duminică este ultima zi în care gunoiul menajer va fi ridicat.

Momentan autoritățile locale nu au nicio varianta pentru a duce gunoiul din Alba Iulia sau din restul localităților care vor fi afectate.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia și alte opt localități, în PERICOL să fie sufocate de GUNOAIE: Polaris nu mai are unde să transporte deșeurile

La începutul săptămânii, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, declara că, cel mai probabil, de la începutul lunii aprilie, la depozitul de la Galda de Jos ar putea fi pusă în funcțiune o celulă de depozitare a gunoiului și o linie de sortare, dar poate acest lucru ar putea fi posibil mai devreme, dacă lucrurile nu se vor rezolva la Târgu Jiu.

Tot atunci, administratorul public al județului Alba, Dan Popescu, a declarat că momentan Consiliul Județean Alba este în plin proces de predare-primire al  Centrului de Management al Deşeurilor de la Galda de Jos către Asocierea RER Vest SA Timişoara (lider) și Retim Ecologic Service, operatori care au câștigat după mai bine de șapte ani dreptul de a opera și funcționa în locație.

Acesta a declarat că termenul de finalizare a procedurii de predare-primire este stabilit pentru data de 9 mai.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 19.03.2021 at 18:27

    Autoritati de cacao. Bine ca stau pe bani multi in birouri bine incalzite. Deja le putem spune ca intradevar sunt niste prosti.

  2. eu

    vineri, 19.03.2021 at 19:36

    Bravooo. Nu e suficient ca suntem praf la toate capitolele, trebuie sa si puțin. Bine ca au trecut alegerile. Ii doare….

  3. LUTZ HESSE

    vineri, 19.03.2021 at 21:15

    Parcare cu cash..Probleme cu STP….Probleme cu gunoi….BRAVO.. O PRIMAR DE VIS::)) INCA 6 LUNI CU ACEST PRIMAR SI NICI MAI FUNCTIONEAZE LANTERNE IN ORAS

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax