Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De LUNI: Primăria Alba Iulia distribuie pachete cu produse de igienă pentru 639 de persoane asistate social

Publicat

primaria alba iulia

În perioada 27-31 ianuarie, între orele 9.00-15.00, Direcția de Asistență Socială Alba Iulia va distribui, la sediul din Bulevardul Republicii nr. 26, pachetele cu produse de igienă acordate categoriilor defavorizate ale populației prin intermediul POAD, anunță Primăria.

Ca element nou, în cadrul acestei ediții a POAD se vor distribui cutii cu produse de igienă, respectiv periuțe și pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și adulți, detergent pentru rufe. Față de ediția anterioară (2015/2016), numărul de beneficiari este redus, atât din cauza restrângerii categoriilor de beneficiari (de la 7 la 2), cât și a reducerii numărului de beneficiari ai principalelor beneficii sociale (ASF și VMG). Concomitent cu această acțiune, asistenții medicali comunitari vor oferi servicii de consiliere cu privire la igiena corporală și a locuințelor.

Numărul de beneficiari în acest an este de 639 persoane încadrate în următoarele forme de asistență socială:

– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziția primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația de susținere a familiei (titularii și membrii familiei acestora)  și care se află în plată la momentul distribuirii pachetelor.

Persoanele/familiile care se găsesc pe ambele liste vor beneficia o singură dată de pachetele cu produse de igienă.

Dacă există excedent de pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoanele dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, ceea ce va fi anunțat ulterior.

La nivel european, România se înscrie în Strategia 2020 în domeniul luptei împotriva sărăciei și excluziunii, Guvernul având ca obiectiv reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Programul Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) contribuie la reducerea precarității alimentare și materiale grave în România, fiind vizată creșterea calității vieții prin intensificarea sprijinului de care beneficiază persoanele dezavantajate/marginalizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax