Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De luni, programarea online pentru pașapoarte se va putea face chiar pentru ziua respectivă. Precizările MAI

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat pe 16 martie lansarea unui nou serviciu online de programare pentru depunerea cererilor de pașapoarte. Acesta va funcționa de luni, 20 martie și va permite, spre deosebire de cel actual, efectuarea unei programări începând cu ziua respectivă.

Potrivit unui comunicat al MAI, „începând de luni, 20 martie a.c., cetățenii vor avea la dispoziție un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte, care va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI”.

„Spre deosebire de platforma folosită în prezent, noul serviciu va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice”, se mai precizează în comunicatul MAI.

Cetățenii vor avea la dispoziție o interfață grafică intuitivă, care va permite introducerea în siguranță a datelor de identificare, precum și noi facilități, printre care notificarea prin e-mail.

„Așa cum știți deja, HUB-ul de servicii al MAI va constitui nucleul de digitalizare a serviciilor publice oferite de structurile ministerului, oferind servicii electronice ușor de folosit, rapide și de înaltă calitate. Pe lângă alte beneficii de ordin tehnic, noua platformă de programare, dezvoltată împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale pentru Comunicații și Tehnologia Informației, oferă posibilitatea extinderii pentru alte servicii sau chiar pentru alte structuri MAI”, a afirmat Lucian Nicolae Bode.

Cu o istorie de peste un secol, pașaportul românesc a trecut printr-o serie de transformări, astfel că actuala generație de pașapoarte se ridică la cele mai înalte standarde, la nivel internațional, în ceea ce privește securitatea documentelor de călătorie, oferind cetățenilor români posibilitatea de a călători, fără viză, în 176 de țări.

În cursul anului trecut, au fost emise 2.413.021 documente de călătorie (față de 1.593.012 emise în 2021), dintre care 2.316.273  pașapoarte simple electronice și 96.748 pașapoarte simple temporare , comparativ cu anul 2021, când au fost emise 1.488.718  pașapoarte simple electronice și 104.294 pașapoarte simple temporare.

Numărul pașapoartelor electronice emise în anul 2022 a crescut cu 56% față de anul 2021, respectiv cu 50% față de anul 2019.

În prezent, zilnic, se depun, în medie, 6.700 de cereri pentru eliberarea pașaportului, atât la serviciile publice comunitare, cât și la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate.

Încă de la începutul anului curent, timpul mediu de eliberare a pașapoartelor a fost de 3-5 zile.

sursa: mai.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax