Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spaţiile Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului din Alba Iulia intră în renovare. Medicii fac apel la înţelegerea pacienţilor


Publicat

Conducerea Consiliului Judeţean Alba şi a spitalului din Alba Iulia au anunţat, luni, în conferinţă de presă, că spaţiile Unităţii de Primiri Urgenţe intră în lucrări de reabilitare, din 25 iunie. Acestea ar urma să dureze aproximativ patru luni, iar reprezentanţii spitalului recomandă locuitorilor să se adreseze UPU doar în cazuri de urgenţe, având în vedere că activitatea în acest domeniu se restrânge la aproximativ jumătate din spaţiu, în această perioadă.

UPDATE: Colectivul UPU Alba a transmis un comunicat privind începerea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi extindere, din 25 iunie.

“Aceste lucrări deosebit de complexe se vor întinde pe durata a patru luni, perioadă în care ne vedem nevoiţi să ne restrângem semnificativ activitatea mai ales în ceea ce priveşte spaţiile de lucru şi circuitele aferente.

Toate lucrările ce urmează a fi efectuate au ca scop îmbunătăţirea actului medical şi creşterea gradului de satisfacţie al populaţiei. Dorim să ne cerem scuze de pe acum pentru eventualele inconveniente sau neplăceri ce vor putea fi provocate ca urmare a creşterii perioadei de aşteptare sau a aglomeraţiei în anumite intervale de timp.

Vă rugăm să aveţi în vedere că tura de 12 ore este asigurată doar de către doi medici care consultă în acest interval de timp peste 100 de persoane, cu afecţiuni mai mult sau mai puţin grave. Totdeauna urgenţele majore (cod roşu şi galben) vor avea prioritate, indiferent de oră prezentării în UPU şi a modului în care se prezintă (aduşi de ambulanţa, SMURD sau nu).

Facem apel pe această cale către dumneavoastră stimaţi pacienţi, către familiile dumneavoastră, să ne acordaţi în continuare încredere şi preţuire ca şi până acum, să înţelegeţi că suntem doar oameni şi noi şi că ne străduim din răsputeri să fim alături de dumneavoastră în momentele dificile pentru care ne solicitaţi.”

 

Contractul pentru lucrările de reabilitare şi extindere a spaţiilor de la Urgenţe a fost semnat cu societatea „Compact Construct” SRL Alba Iulia şi are o valoare de 975.000 lei fără TVA, în condiţiile în care suma estimată pentru această investiţie a fost de 1,3 milioane lei. Firma a câştigat licitaţia organizată pentru acest obiectiv în urma unei selecţii la care au participat 13 ofertanţi, unul dintre aceştia fiind descalificat, pentru că nu îndeplinea condiţiile din caietul de sarcini.

Din 25 iunie, lucrările la UPU vor începe, pe primul tronson, în zona rampei de acces, unde va fi închis o parte din coridorul de intrare, iar activitatea va fi restrânsă la două săli. După aproximativ două luni, constructorii continuă operaţiunile în celelalte spaţii, iar în această perioadă, intrarea la Urgență se va face pe poarta alăturată.

La conferinţa de presă de luni de la spital, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă şi şeful UPU Alba Iulia, Aurel Crişan, aceştia au făcut un apel la pacienţi să nu mai supraaglomereze secţia, precizând că unitatea se confruntă în această perioadă cu un adevărat aflux de cazuri. Aproximativ 1.200 de oameni se prezintă la UPU, cu diferite afecţiuni, inclusiv cei care au nevoie de injecţii. Vinerea, sunt peste 200 de cazuri, iar adresabilitatea a crescut şi pe timpul nopţii – ieri noapte 64 de locuitori au venit la Urgenţe.

În acest context, a fost evidenţiată problema lipsei unui centru de permanenţă în Alba Iulia, unde pacientul care are nevoie de o injecţie, de exemplu, să poată primi servicii din partea medicului de familie, non-stop. Problema de ordin administrativ privind organizarea acestuia în municipiu ar urma să fie rezolvată după ce DSP Alba. Citeşte AICI mai multe detalii.

Reparaţii capitale la mai multe secţii ale spitalului. Heliportul devine funcţional din august

Reprezentanţii spitalului şi ai CJ Alba au anunţat că în această perioadă se vor desfăşura şi lucrări de reabilitare la secţia ORL – jumătate din spaţii intră în renovare, iar din august încep reparaţii capitale la secţiile Psihiatrie, Boli infecţioase, Radiologie, Laborator şi Chirurgie – urologie.

Tot în august, ar urma să fie deschis heliportul, în curtea Liceului Militar din Alba Iulia şi vor fi amenajate parcările de la spital, cu redirijarea traficului – urgenţele vor avea prioritate în zona de acces din Bulevardul Revoluţiei.

Totodată, se află în discuţie redeschiderea secţiei externe a spitalului de la Zlatna, unde vor fi preluate o parte dintre cazuri. În prezent, se aşteaptă o aprobare din partea Ministerului Sănătăţii, în acest sens. Acelaşi demers va fi aplicat şi pentru zona Ocna Mureş, însă, potrivit precizărilor oferite de Ion Dumitrel, mai întâi ar trebui iniţiată o hotărâre oficială de închidere a spitalului de acolo, după care să se reglementeze redeschiderea unităţii.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ABRUD

Mașinile cu probleme tehnice, vânate de polițiști și angajați ai RAR, la Abrud. 6 certificate de înmatriculare, reținute

Publicat

Poliţiştii din Abrud, împreună cu reprezentanții RAR, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 12 autoturisme care prezentau defecțiuni.

La data de 24 februarie 2021, poliţişti din Abrud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza orașului Abrud, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme care nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, din care 12 pentru defecțiuni tehnice și 5 pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 6 certificate de înmatriculare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Localuri din Alba Iulia, amendate pentru că serveau clienți în interior. Peste 100 de sancțiuni în județ, ultimele 24 de ore

Publicat

Mai multe firme care administrează localuri publice din Alba Iulia au fost amendate, după ce echipe mixte de control au găsit clienți care erau serviți în interiorul spațiilor, în condițiile în care municipiul se află în scenariul roșu, iar acest lucru este interzis. Au fost date 4 amenzi în valoare de 2000 de lei fiecare.

În total, în ultimele 24 de ore, în județ au fost controlate 110 firme și persoane fizice autorizate și legitimate 2.522 de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 242 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 110 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 67 de mijloace de transport, din care 59 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.522 de persoane și au fost făcute verificări la 180 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 142 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat interdicțiilor privind deplasarea și una care nu a respectat condițiile privind carantinarea. Patru operatori economici au fost sancționați pentru organizarea de activități în spațiul public închis pentru care au fost instituite restricții.

Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare organizată în municipiul Alba Iulia, au fost legitimate 388 de persoane, verificate 197 de autovehicule, din care 42 de mijloace de transport în comun și au fost verificate 61 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 107 sancțiuni, din care 65 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Cu ocazia verificărilor efectuate la societățile comerciale, echipele de control au constatat faptul că în interiorul a 4 localuri publice erau serviți clienți, în ciuda faptului că acest lucru este interzis în municipiul Alba Iulia, care se află în scenariu roșu din cauza ratei de transmitere a coronavirusului.

Față de societățile comerciale a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiecare, iar administratorii acestora au fost atenționați în legătură cu obligațiile pe care le au pentru respectarea normelor de prevenire a răspândirii noului coronovirus.

Poliția Alba reamintește: ”Obiectivul acțiunilor desfășurate este de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte regulile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

Este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise si/sau deschise, publice și/sau private”.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Farmaciile ar putea deveni centre de testare și vaccinare anti-COVID. Propunerile făcute de Nelu Tătaru

Publicat

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, propune ca pe viitor românii să se poată testa pentru COVID-19 în farmacii și, de asemenea, ca farmaciile să devină centre de vaccinare, cum se întâmplă în alte țări.

Propunerea fostului ministru, care acum este președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camrea Deputaților, a venit în urma unei întâlniri cu Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România.

„Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia. În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”, a scris Nelu Tătaru pe Facebook, după întâlnirea cu cele două asociații.

Medicamente duse acasă pentru bolnavii cronici

Nelu Tătaru a mai discutat despre posibilitatea ca farmaciile să ducă acasă medicamente bolnavilor cronici și celor care nu se pot deplasa și care, de multe ori, își procură tratamentul necesar cu întârziere.

„Am abordat un subiect extrem de important și semnalat tot mai des: dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-și achiziționa medicamentația. Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primește medicamentația cu întârziere sau nepăstrată în condiții optime la transport”, a mai menționat fostul ministru.

sursa: Facebook

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, în vizită la Alba Iulia

Publicat

Reprezentanții administrației publice locale și județene au avut onoarea de a-l avea drept oaspete pe Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Vizita oficialului israelian în Alba Iulia a cuprins mai multe întâlniri cu oficialități locale precum și vizitarea unor obiective turistice și istorice, printre care Cetatea Alba Carolina sau Muzeul Unirii.

Alba Iulia este un oraș în care comunitatea evreiască, deși într-un număr redus în prezent, are o bogată istorie. În orașul nostru se găsește unul dintre cele mai vechi cimitire evreiești din Transilvania, iar amprenta pe care comunitatea evreiască a lăsat-o asupra orașului e încă vizibilă în multe locuri, fie că vorbim de Sinagoga din Centru, recent renovată, ori case din orașul vechi, ce au aparținut familiilor de comercianți, medici sau meșteșugari evrei.

Printre cele mai importante puncte atinse în cadrul discuțiilor cu Excelența Sa David Saranga, se numără nevoia unei mai strânse colaborări, în principal în domeniul economic, cel madical cât și în domeniile cultural și turistic.

Primarul Gabriel Pleșa a subliniat oportunitățile pe care orașul nostru le poate oferi unor potențiali investitori israelieni, prin dezvoltarea zonei industriale a orașului, asigurându-l pe distinsul oaspete de toată deschiderea administrației publice față de orice potențial investitor din Israel.

Totodată, viceprimarii Emil Popescu și Marius Filimon i-au prezentat oficialului israelian mai multe oportunități de colaborare în privința domeniului medical sau chiar al turismului, de îndată ce vom depăși situația creată de pandemie.

Cimitirul evreiesc din Alba Iulia și Sinagoga din Centru sunt două dintre obiectivele de interes cultural pe care administrația locală își propune să conserve și pună în valoare.

„Ne dorim ca acea comunitate evreiască din Alba Iulia, emigrată în Israel în perioada comunismului, să revină la Alba Iulia, dacă nu în calitate de locuitori, măcar în calitate de turiști sau chiar potențiali investitori”, au transmis reprezentanții Departamentul de comunicare din cadrul Primăriei Alba Iulia.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate