Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De mâine, unele telefoane nu mai pot fi vândute în România. Amenzi de până la 100.000 de lei pentru cei care nu respectă regula

Publicat

telefon mobil

Telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele RO-ALERT în toate rețelele mobile nu vor mai putea fi comercializate în România, din 27 iunie.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 46/2019 prevede amenzi de până la 100.000 de lei pentru comercianţii care vor vinde telefoane care nu sunt compatibile cu acest sistem.

Actul normativ se referă la operarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Magazinele trebuie să vândă sau să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență – RO-ALERT – până la sfârșitul zilei de vineri, 26 iunie, potrivit ordonanței.

Amenzile pentru nerespectarea acestei prevederi sunt cuprinse între 35.000 lei şi 75.000 lei. Dacă vor ignora în mod repetat interdicţia, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei. Sancţiunile vor putea fi aplicate de inspectorii Protecţiei Consumatorilor.

surse: hotnews.ro, adevărul.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax