Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De MARȚI: Examenele pentru permise, suspendate 30 de zile. Alte măsuri dispuse de Instituția Prefectului Alba

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 2

Examenele teoretice și practice pentru obținerea permisului auto sunt suspendate pentru 30 de zile, începând de marți, 17 martie. Măsurile au fost luate având în vedere evoluția situației epidemiologice de pe teritoriul României, transmite Instituția Prefectului Alba.

De asemenea, se majorează timpul de soluționare a operațiunilor la înmatriculări și permise la ghișee, la 10 minute, prin utilizarea exclusivă a platformei de programare online.

Programul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se va prelungi, de marți, până la ora 19.00.

Comunicatul Instituției Prefectului Alba:

”Având în vedere evoluția situației epidemiologice de pe teritoriul României, în contextul apariției și răspândirii noi forme de coronovarirus, s-a luat o serie de măsuri cu privire la activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba și a Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Alba.

Astfel, începând de mâine, 17 martie 2020, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba suspendă activitatea de examinare în vederea obținerii permisului auto, atât la proba teoretică , cât și practică, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

De asemenea, se majorează timpul de soluționare a tuturor operațiunilor specifice de înmatriculări și permise desfășurate la ghișee, la 10 minute, prin utilizarea exclusivă a platformei de programare online.

Programul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba se va prelungi, începând de mâine, până la ora 19.00.

În ceea ce privește activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare (pentru persoanele care solicită acest tip de document de călătorie în baza dispozițiilor Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulația cetățenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare) se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.

Transmiterea pașaportului simplu electronic, de la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte sau sediul unei misiuni diplomatice sau oficiu consular la adresa de domiciliu/reședință din țară a titularului sau a persoanei care a formulat cererea prin serviciul de curierat se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail, poștă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/părintele/reprezentantul legal în cazul minorilor sub 14 ani.

Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulație în străinătate/istoric pașapoarte/scutire taxe vamale precum și furnizarea datelor în Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/comunicărilor corespunzătoare se va efectua exclusiv prin corespondență poștală sau electronică și numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgența solicitării”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax