Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De MARŢI: Peste 200 de elevi din ţară participă la OLIMPIADA naţională de ISTORIE 2018 la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Peste 200 de elevi din ţară participă în această săptămână la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie 2018, ce se desfăşoară la Alba Iulia. Concursul se desfăşoară miercuri dimineaţa, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, iar rezultatele vor fi cunoscute joi după-amiaza.

Citeşte şi Olimpiada de ISTORIE 2018, REZULTATE finale la etapa judeţeană Alba. Cinci elevi, calificaţi la naţională

Potrivit datelor transmise de inspector şcolar general Marcela Dărămuş, festivitatea de deschidere a olimpiadei are loc marţi, 3 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Copiii şi profesorii vor fi cazaţi la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, iar testarea se desfăşoară pe 4 aprilie, la Colegiul „HCC”.

După proba scrisă, miercuri şi joi, elevii vor avea ocazia să descopere istoria Capitalei Marii Uniri. Vor vizita Cetatea Alba Carolina, muzeul şi catedralele din Alba Iulia, iar la Sebeş vor vedea obiective turistice.

În total, sunt aşteptaţi la olimpiada de la Alba Iulia 201 de elevi, 42 de profesori însoţitori şi 30 de evaluatori din Comisia Centrală.

La festivitatea de deschidere, organizatorii au pregătit şi momente artistice cu elevi de la Liceul de Arte şi grupul instrumental „Crai Nou”. De asemenea, elevi şi profesori din Alba vor purta costume populare, tradiţionale, pentru a marca importanţa Anului Centenar.

Olimpiada naţională de ISTORIE 2018 Alba Iulia – PROGRAMUL activităţilor:

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eusitu

    miercuri, 04.04.2018 at 15:59

    Nu a fost corect deloc ceea ce s-a facut la Bacau! Au ajuns elevi la etapa nationala pentru a sustine orasele de pe langa Bacau iar cei care au meritat cu adevarat li s-au pus note mici!!! Rusine pentru ca isi bat joc de munca copiilor!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax