Connect with us
Publicitate

Uncategorized

De MIERCURI: Cod galben de ploi, furtuni și inundații pe râul Arieș. În Alba, cantităţile de apă ajung la 25 l/mp

Publicat

Meteorologii avertizează că, de miercuri, 3 aprilie, ora 9.00 până joi, 4 aprilie, ora 9.00, va ploua în toată ţara, iar cantităţile de apă vor ajunge până la 25 l/mp în Alba şi alte judeţe din vestul Transilvaniei, Maramureş şi Oltenia.

Pe raul Aries, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de inundații. Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi emiterea atenționării meteorologice, ce vizează producerea de precipitații în următoarele 48 de ore, conform datelor emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, începând cu data de 03.04.2013 ora 01:00 se menține avertizarea de cod galben pentru bazinul râului Arieș. Se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinul hidrografic Arieş, cu posibile depăşiri ale cotelor de aparare.

„Barajul de la Mihoești este atent monitorizat de către specialiști. Nu sunt probleme. Zidul servește la reglarea debitelor râului Arieș și atenuarea undelor de viitură”, ne-a precizat Ioan Călin Andreș primarul orașului Câmpeni.

Fortificația se află la 5 km în amonte de orasul Câmpeni, are o înălțime de 29 m, și reține un volum de 6,25 milioane mc de apă.

Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului. În Oltenia, vestul Transilvaniei şi Maramureş cantităţile de apă vor cumula local peste 25 l/mp, iar în zona Carpaţilor Meridionali se vor depăşi 60-70 l/mp.

Sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax