Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început „febra” examenelor de CORIGENȚĂ pentru elevii de clasa a XII-a şi a VIII-a. Când se mai pot înscrie pentru Bac sau un loc la liceu

Publicat

elevi

Primii care susţin corigenţele în această vară sunt elevii din anii terminal de liceu. În perioada 6-7 august aceştia vor avea testări, urmând ca în perioda 18-20 august cei care vor intra în „febra” corigenţelor să fie elevii de clasa a VIII-a.  Examenele de corigenţă se susţin în acest an în perioada 6 august – 5 septembrie. în judeţul Alba, sunt 385 de elevi de clasa a XII-a corigenţi. Aceştia mai au o şansă să se înscrie la Bac, din 8 august.

Prima sesiune de corigenţe va fi organizată în perioada 6 – 7 august şi este rezervată elevilor din clasele terminale de liceu, anul de completare învăţământ special, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, „febra” examenelor de corigenţă începe în perioada 18 – 20 august 2014. A treia sesiune de corigenţe se va desfăşura în perioada 1 – 5 septembrie.

Elevii din clasa a VIII-a, care vor susţine şi promova examenul de corigenţă, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere. Repartizarea computerizată va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare învăţământ special, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în perioada 18 – 20 august, respectiv 6 – 7 august, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe din perioada 1 – 5 septembrie.

Elevii corigenţi care se vor prezenta la primele două sesiuni de corigenţe dar nu vor promova examenele, vor fi declaraţi repetenţi şi nu vor mai avea dreptul să se prezinte la sesiune din luna septembrie.

Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în data de 8 august.

Elevii claselor terminale de liceu, ai anului de completare învăţământ special, ai stagiilor de pregătire practică şi ai învăţământului profesional, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 6 – 7 august, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august 2014.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax