Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De MIERCURI: Locuitorii din Cugir pot plăti taxele și impozitele locale pe 2018. Facilităţi şi program

Publicat

Contribuabilii din Cugir își pot achita, începând de miercuri, 10 ianuarie, taxele și impozitele locale aferente anului 2018, anunţă reprezentanții Primăriei.

Impozitele și taxele locale datorate de persoanele fizice și juridice din Cugir au fost menținute la nivelul celor stabilite pentru anul 2017 .

Potrivit hotărârii Consiliului Local Cugir prin care au fost stabilite taxele și impozitele locale, și în acest an, atât persoanele fizice cât și cele juridice care achită dările la bugetul local până în 2 aprilie, vor beneficia de o reducere. Pentru persoanele fizice, reducerea din cuantumul impozitului datorat este de 10%, iar pentru firme, de 5%.

Actul ce stabileşte valorile impozabile, impozitele, taxele locale şi amenzile, în sume fixe sau cote procentuale, pentru anul fiscal 2018 şi prin care se aprobă taxe speciale pentru eliberarea unor documente a fost aprobat în şedinţa Consiliului local Cugir , din luna decembrie. Proiectul a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Programul casieriilor din cadrul Direcției Venituri, Departament Taxe și impozite locale, cu sediul pe strada Victoriei, nr. 9 din Cugir este de luni până joi între orele 8.00 – 11.30 şi 12 .00 – 16.00 , iar vinerea, între orele 8.00 şi 11.00.

De facilități la plata taxelor și impozitelor locale pe clădiri, teren și mijloace de transport pot beneficia anumite categorii de persoane fizice și juridice, cu condiția depuneri cererii și a documentelor impuse de lege. Aici intră, printre alţii, veteranii de război, văduvele de război persoanele cu handicap grav sau accentuat sau invalide de gradul I, iar dintre persoanele juridice – instituţiile publice, organizații neguvernamentale și întreprinderi sociale ca furnizori de servicii sociale, parcuri industriale.

Vezi integral mod de calcul impozite şi taxe locale Cugir 2018: Impozite si taxe locale Cugir 2018

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax