Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De o lună stau în beznă. 14 familii din Alba Iulia, cartierul Partoș au rămas fără curent electric, în urma unui incendiu

Publicat

17842452_1349045275159416_1783147778_n Mai multe familii din cartierul albaiulian Partoș stau, de o lună, în beznă după un incendiu ce a afectat şi rețeaua electrică. Aceștia spun că nu mai suportă situația și nu mai știu la cine să apeleze pentru a rezolva problema. În acest moment rețeaua electrică a fost refăcută și pentru a se lega la curent fiecare proprietar va trebui să se prezinte cu documentele necesare la Primăria Alba Iulia, potrivit reprezentanților administrației locale. 

14 familii au rămas fără curent electric în urmă cu o lună, după un incendiu izbucnit în 9 aprilie la o casă din Partoș. De atunci, oamenii nu mai au energie electrică.

„Am înțeles o săptămână, două, dar deja este prea mult. Nu mai știm cu cine să vorbim. Noi am fost legați pe o rețea a Primăriei Alba Iulia, la ei plăteam în fiecare lună. După incendiu s-a refăcut rețeaua, există stâlpi noi, dar nu ne-a legat nimeni la curent”, spune un cetățean din zonă.

Potrivit șefului Serviciului administrare drumuri și utilități publice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Gabriel Armean, administrația locală a preluat situaţia din zonă în momentul în care s-a făcut adăpostul de câini.

„Ei au fost legați pe o rețea provizorie, preluată de la APA CTTA și noi, în momentul în care am făcut adăpostul, i-am preluat și pe ei. De când au apărut incendiile, au afectat firida noastră de distribuţie, dar și cea provizorie la care erau legați. Acum este făcută o rețea nouă, dar trebuie să o punem în funcțiune, în condițiile în care fiecare bucată trebuie verificată. Am făcut rețeaua pentru ca familiile să fie în siguranță. Urmează să își aducă documente, să mutăm contoarele în firide. Stâlpii sunt în așa manieră încât să facem o distibuție pe 250 de metri de rețea nouă pentru cei care au fost preluați de noi. Noi am avut șapte contoare”, a declarat Gabriel Armean.

Acesta a mai spus că Electrica nu a dezvoltat rețea în zonă pentru că nu au putut trece peste calea ferată.

Cei de la Electrica au intervenit doar în momentul incendiului, când au fost solicitați de ISU Alba pentru a opri alimentarea la curent, însă având în vedere că rețeaua nu le aparține aceștia nu pot să intervină.

Lucrările la noua rețea au fost finalizate joi, iar acum oamenii sunt așteptați la primărie cu documentele necesare pentru a se putea lega la rețea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax