Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De Paşte: Ouă pictate de copii, pe mesele albaiulienilor

Publicat

elevi

În preajma Sărbătorilor Pascale, copiii de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia au găsit o metodă originală de a aduce bucurie în sufletele albaiulienilor. Elevii clasei a VI-a B, coordonaţi de profesoara Elena Negrescu au dovedit că pot fi adevăraţi artişti atunci când vine vorba de îndemânare în miniatură, aşa că s-au folosit de culori şi de puţină imaginaţie pentru a aşeza cu mândrie, în coşul iepuraşului, capodopere cu gălbenuş.

Copiii au petrecut, joi, orele de desen şi dirigenţie decorând simbolurile de Paşte şi, pentru că scopul muncii lor a fost de a aduce un zâmbet pe buzele oamenilor, aceştia au ieşit cu coşul, pe străzile municipiului. Elevii au oferit doamnelor şi domnilor câte un ou încondeiat şi o urare de sărbători, iar oamenii au primit cu recunoştinţă cadoul. „La început, au fost reticenţi şi nu se aşteptau să le oferim ouăle pe gratis, dar într-un final le-au acceptat cu plăcere. O doamnă a întrebat chiar dacă poate să ia două ouă, ca să mai ducă şi la o vecină”, ne-a povestit o elevă.

Ideea de a împărţi ouă încondeiate albaiulienilor a aparţinut elevilor, care şi-au exprimat astfel dorinţa ca tradiţiile de Paşte să nu fie date uitării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dydy

    vineri, 15.04.2011 at 07:55

    Foarte fain articolu , Flavia 🙂 . Ce fata am in poze :)) :”> .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax