Actualitate
De Paşti, ouăle sunt la loc de cinste: Iată cum verificaţi dacă acestea sunt proaspete
De Paşti, banalele ouă sunt puse la loc de cinste pe masa pascală dar consumate necorespunzător, tradiţionalele alimente pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate. Pentru a verifica dacă ouăle pe care urmează să le coloraţi sunt proaspete nu aveţi nevoie decât de un vas cu apă.
Vedeţi mai jos ce se întâmplă cu oul după ce îl întroduceţi în vasul cu apă:
1. dacă este un ou foarte proaspăt, se va scufunda în apă și va rămâne la fundul vasului pe o parte
2. dacă oul are 2 săptămâni se va scufunda și va rămâne la fundul vasului, însă se va ridica puțin dintr-o parte
3. un ou vechi de 3 săptămâni va sta puțin mai sus de fundul vasului puțin mai ridicat dintr-o parte
4. un ou de 4 săptămâni va pluti la suprafața apei
Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, aminoacizi, vitamine a și B6, acid folic, fier, fosfor, potasiu și calciu de aceea nu ar trebui să lipsească din alimentație.
Sursa, Doctorulzilei.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News